logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyczyścić stare nagrania z kaset z lat 70/80? Szukam oprogramowania lub firmy

tarnowski 24 Kwi 2007 09:31 3404 4
REKLAMA
  • #1 3815923
    tarnowski
    Poziom 22  
    Ocena: 66
    Nie do końca jestem pewien,czy adres jest właściwy,ale spróbujmy:
    Mam stare nagrania na kasetach z różnych imprez rodzinnych
    (lata 70/80 ) Wpadły mi w ręce przypadkiem ,a ponieważ są tam głosy bliskich którzy już odeszli chciałbym doprowadzić je do porządku...

Podpowiedzcie jakiś w miarę przyjazny soft,lub firmę która robi takie rzeczy

Darek
  • REKLAMA
  • #2 3816193
    deskath
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Soft... Bardzo przyjazny i łatwy w użyciu - Nero Wave Editor. Dobry zestaw do podstawowego odszumiania i usuwania różnych innych dźwiękowych "natręctw". Sam wykorzystywałem go do czyszczenia nagrań z płyt winylowych. ;)
  • REKLAMA
  • #3 3816275
    rufus4333
    Poziom 19  
    Ocena: 34
    Witam.
    Ja używam do takich celów edytora Cool Edit Pro, z pluginem DX Ray Gun Pro (moim zdaniem nie ma lepszego softu do usuwania szumu z nagrań).
    Poza tym sam Cool Edit posiada dość rozbudowane narzędzie do usuwania szumu. Przy niewielkim zaszumieniu nagrań również ono się sprawdzi. Odradzam natomiast odszumianie w Wave Editor ->kiepska jakość.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 3816941
    Agencik15
    Poziom 21  
    Ocena: 17
    Jest. Pakiet Waves Restoration. A tam plugin X-Noise. Do tego WaveLab i masz wszystko gotowe.
  • #5 3820588
    tarnowski
    Poziom 22  
    Ocena: 66
    Dzięki za odpowiedzi,gdyby ktoś miał instalki w/w softów to poproszę na maila

Darek
REKLAMA