logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mysz Media Tech MT1009 - utrata sygnału i niestabilny kursor na Windows XP

oleksy009988 25 Kwi 2007 23:31 1230 1
REKLAMA
  • #1 3822257
    oleksy009988
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    Witam
    Mam myszkę Media Tech OFFICE INTEL RF OPTICAL MT1009.
    I mam z nią kilka problemów.

Otóż:
    1. Gdy odłożę myszkę na bazę, często myszka jakby traci częstotliwość nadawania, i muszę jeszcze raz ją programować przyciskiem na bazie i spodzie myszki.
    2. Gdy podniosę myszkę w powietrze kursor myszki zaczyna wariować i latać jak oszalały po całym monitorze.

Mam oryginalne sterowniki ściągnięte ze strony Media Tech.
    Windows XP SP2
  • REKLAMA
  • #2 3822627
    roxio
    Poziom 27  
    Ocena: 213
    1. jeżeli masz duże okablowanie w pokoju, wytwarzające spore pole magnetyczne lub jeżeli masz urządzenia przesyłania danych typu Wi-Fi to niestety one będą zakłócać prace myszki...
    A) może to też zależeć od ogniwa myszki poprostu może akumulator jest zużyty
    B) jeżeli tak dzieje się tylko jak odkładasz ją na bazę, to prawdopodobnie jest to tak że...
    baza służy do ładowania myszki -> gdy wpinasz ją na bazę myszka się wyłącza a przełącza się tryb ładowania (odcina zasilanie do innych układów) -> każda myszka bezprzewodowa po odcięciu zasilania wywala częstotliwość nadawania...

prawdopodobnie masz we wtyku którym wpinasz myszke do stacji kilka pinów, no a za łądowanie odpowiedzialne są tylko 2 ...zaklej czyms pozostałe a pozostaw tylko 2 do ładowania...

2. takie rzeczy się też zdarzają...nie zapominaj to jest myszka laserowa/radiowa
REKLAMA