logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór aparatu: Sony Cyber-shot DSC-S700 czy Canon PowerShot A530? Opinie?

Effect_X 26 Kwi 2007 11:31 8899 10
REKLAMA
  • #1 3822987
    Effect_X
    Poziom 14  
    Ocena: 15
    Witam. Mam zamiar kupić aparat cyfrowy ale nie mam pojęcia który najlepszy czym się kierować przy zakupie itd. Tematów było mnóstwo ale cały czas wychodzą nowe aparaty . Mam na oku Sony Cyber-shot DSC-S700
    niedrogo za 600zł(nowy aparat ale może ktoś ma i wystawi jakąś opinie) link: http://www.euro.com.pl/cyfrowe-aparaty-kompaktowe/sony-cyber-shot-dsc-s700.bhtml

i Canon PowerShot A530 (podobno jest bardzo wolny )

Jeśli ktoś ma może któryś z tych aparatów prosiłbym o opinie.
    Z góry dziękuję za pomoc
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3823313
    martinpl
    Poziom 27  
    Ocena: 37
    ja moge tylko powiedziec ze do sony masz drozsze karty pamieci, tak samo laptopy i stacjonarne maja czytniki, ale glownie MMC/SD wiec z odczytaniem tez gorzej

a co do Canona, sam posiadam A520 i jestem bardzo zadowolony, nie wiem jak ten sony, ale canon ma pelnego manuala jak lubisz poszalec, robi jak na moje oko czyste i dobre zdjecia

co do szybkosci canona nie zauwazylem zeby dziala powoli, co najwyzej na slabych akumulatorach lampa wolno sie laduje, ale to chyba kazdy na slabych akku tak sie zachowuje :)
  • REKLAMA
  • #3 3823413
    Ardus81
    Poziom 11  
    Ja mam Sony W30 i jest tragedia. Na 3000 zdjęć może 50 jest ostrych.. jak dla mnie to bierz canona. Wysyłamłem swój już 3 razy do serwisu i nie naprawili go a nawet zrobili gorzej. Wymienili mi pokrętło tematyczne na takie które rusza się we wszystkie strony.. Odradzam sony. Znalazłem mnóstwo dobrych opini co do tego aparatu ale ja ich nie potwiedzam..
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3825073
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    Ja mam Sony DSC-P92 i nie zamieniłbym go na inny.
  • #5 3827845
    Effect_X
    Poziom 14  
    Ocena: 15
    Dzieki za odpowiedzi. Jednak po rozmowie z fotografem zakupiłem Olympusa x790.
  • #6 3828569
    Alukard
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    sony (młotek) - dla laik
    canon (sprzet) - dla ludzi ktorzy chca sie pobawic

tak jak pisalem pojdzciesobie do sklepu i chwycie sobie aparat sony a canona
  • REKLAMA
  • #7 4323230
    mobiletomek
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    ZDECYDOWANIE SONY W30 ! ROBI BARDZO LADNE ZDEICIA ,MACRO TEZ BARDZO DOBRE I JEST STOSUNKOWO TANI NOWY W MACRO KUPILEM ZA 480 ZL + KARTE PAMIECI 2 GB W FOTO JOKER ZA 130 ZL ,I MASZ SUPER ZESTAW ZA 600 ZL LEPSZEGO NIE KUPISZ
  • #8 4352196
    MEDIASHOP
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Alukard napisał:
    sony (młotek) - dla laik
    canon (sprzet) - dla ludzi ktorzy chca sie pobawic

tak jak pisalem pojdzciesobie do sklepu i chwycie sobie aparat sony a canona

Z dwu wyżej wymienionych:

Sony - typowa małpka, dla osób, ktore nie maja doswiadczenia w temacie foto i ktore glownie korzystają z trybu AUTO (co oczywiscie ogranicza w pewnym stopniu mozliwosci aparatu)

Canon - kazdy kompakt z seriii A oprocz auto i trybów tematycznych ma pełny manual, co daje spore mozliwosci...
  • #10 14615840
    IXXXA
    Poziom 9  
    Ja bym się chciała zapytać gdyż znajomy polecał canona 70d , 700 , lub sony a6000 który z tych byłby dobry do zdjęc sportów rowerowych, i do tego obiektyw jaki ?
  • #11 14627713
    jaroel
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    IXXXA napisał:
    Ja bym się chciała zapytać gdyż znajomy polecał canona 70d , 700 , lub sony a6000 który z tych byłby dobry do zdjęc sportów rowerowych, i do tego obiektyw jaki ?

Pomyśl nad lustrzanką nikona lub canona, nikon zdecydowanie lepiej do tego co napisałaś, można kupić dobre używki lub niektóre niższe modele nowe.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru między aparatami Sony Cyber-shot DSC-S700 a Canon PowerShot A530. Użytkownicy zwracają uwagę na różnice w kompatybilności kart pamięci – Sony wymaga droższych kart, a czytniki w laptopach i komputerach częściej obsługują MMC/SD, co utrudnia odczyt zdjęć z Sony. Canon PowerShot A530 oferuje pełen tryb manualny, co pozwala na większą kontrolę nad fotografią, a szybkość działania aparatu jest oceniana jako wystarczająca, choć lampa błyskowa może wolniej się ładować przy słabych akumulatorach. Pojawiły się negatywne opinie o aparatach Sony W30, wskazujące na problemy z ostrością zdjęć i serwisem. Sony jest postrzegany jako aparat dla laików, natomiast Canon jako sprzęt dla osób chcących eksperymentować z ustawieniami manualnymi. Jeden z użytkowników po konsultacji z fotografem zdecydował się na zakup Olympusa X790. W późniejszych wypowiedziach pojawiły się także sugestie dotyczące lustrzanek Nikon i Canon do bardziej zaawansowanych zastosowań, takich jak fotografia sportowa.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA