logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do zgrywania muzyki z magnetofonu na dysk twardy - jaki wybrać?

PRYZ 10 Paź 2003 19:24 1851 8
REKLAMA
  • #1 356031
    PRYZ
    Poziom 13  
    Ocena: 14
    Witam
    Jakiego programu użyć do zgrania muzyki z magnetofonu na dysk twardy?
    Z góry dziękuję.

PRYZ
  • REKLAMA
  • #2 356041
    MCbx
    Poziom 28  
    Ocena: 26
    To chyba już gdzieś było, ale przypomnę: m.in. GoldWave, Nero Wave Editor, Cakewalk Pyro 2003.
  • REKLAMA
  • #3 356044
    CKsrv
    Poziom 32  
    Ocena: 87
    Moze byc Cool Edit a w zasadzie wystarczy dowolny rejesrator.
  • REKLAMA
  • #4 413752
    Raf1200
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Moze tez byc MusicMatch Jukebox 6,0 lub nowszy .
  • #5 413766
    stimoroll
    Poziom 20  
    Ocena: 11
    Cool Edit , Sound Forge , WaveLab
    i z tych 3 polecam CoolEdit - ponieważ w nim najprościej działa filtr odszumiający, czyli na podstawie próbki szumów można oczyścić cały utwór, za to w WaveLab da sie bardzo prosto podkręcić jakość nagrania.
  • #6 413931
    Zbynia
    Poziom 31  
    Ocena: 51
    najprościej rejestrator windows - jak chcesz obrabiać to jakikolwiek edytor audio.......
  • REKLAMA
  • #7 414363
    beavis
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    tylko w rejestratorze trzeba uważać na czas trwania nagrywania
  • #8 550471
    Azahiel
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam Jestem w posiadaniu JukeBox-a,niestety nie dostarczono mi do niego oprogramowania.Te które znalazłem na stronce Creative niestety jakoś nie pomogło mi w zainstalowaniu go na komputerze. Zdaje mi się iż powinno być pokazane jako dodatkowy dysk, lecz takowy nie istnieje, wykrywa mi kontroler usb creative ale zadnych dodatkowych obiawów, jaki program jest do komunikacji po między komputerem, a JukeBox-em?
    W jaki sposób można pakować pliki z komputera do JukeBox-a. Mój sprzęcik nie figuruje na liście Creativa tam jest NOMAD 6G01, a mój jest NOMAD 6G02. I jestem w kropce, czy ktoś może mi pomóc??

Dziękuję
  • #9 550480
    cobra210
    Poziom 15  
    Uważam że najlepszym programem będzie GoldWave bo sam go uzywam i jestem bardzo zadowolony. Ten program jest jak dotychczas najlepszym jakim do tej pory używałem i polecam go innym. 8)

Podsumowanie tematu

✨ Do zgrywania muzyki z magnetofonu na dysk twardy polecane są programy do edycji i rejestracji dźwięku, takie jak GoldWave, Nero Wave Editor, Cakewalk Pyro 2003, Cool Edit, Sound Forge oraz WaveLab. Spośród nich Cool Edit wyróżnia się prostotą obsługi filtra odszumiającego, a WaveLab umożliwia łatwe podniesienie jakości nagrania. Dla podstawowego nagrywania wystarczy rejestrator dźwięku systemu Windows, jednak należy zwracać uwagę na czas trwania nagrania. W dyskusji pojawił się także MusicMatch Jukebox 6.0 jako alternatywa. Ponadto poruszono problem z oprogramowaniem do komunikacji z urządzeniem Creative JukeBox (modele NOMAD 6G01 i 6G02), gdzie brak odpowiedniego sterownika uniemożliwia wykrycie urządzenia jako dodatkowego dysku i transfer plików.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA