Witam. Mam komputer na płycie GIGABYTE GA-M61P-S3, na której jest zintegrowana grafika GeForce 6100. Płyta ma złącze grafiki pod PCI-E. Zastanawiałem się na zakupem karty Radeon X600 PRO 256Mb ram/128BIT, ale z tego, co wyczytałem to radeon wychodzi gorzej w testach, ale ma VIVO, które by mi się przydało. I tak planowałem zakup grafiki, a tego Radeona znalazłem na Allegro z kablami i sterownikami za 120 zł z wysyłką. Myślałem też nad zakupem tunera,
aby móc zgrywać sekwencje Video na dysk. Co polecacie na PCI-E w granicach 200 zł (słyszałem, że X700Pro jest dużo lepszy, ale nie wiem, jak się ma RAM karty z wydajnością). Normalne, że nie chcę dokładać do komputera coś, co kosztuje, a nic nie wniesie w wydajności. Co radzicie kupić, czy ten tuner jest dobry, jeśli chodzi o jakość zgrywanego obrazu, jak to jest z kompresją do DivX itp. Pytam i o jakość zgrywania z tunera na karcie i z zewnętrznego sygnału Video.
Reszta konfiguracji to:
procesor Athlon 3000
2x512 DR2 GEIL
250 Gb Hdd WD
DVD LG
nagrywarka LG
zasilacz CHIEFTEC 360W
dodatkowa karta sieciowa Longshine
Fdd oczywiście
aby móc zgrywać sekwencje Video na dysk. Co polecacie na PCI-E w granicach 200 zł (słyszałem, że X700Pro jest dużo lepszy, ale nie wiem, jak się ma RAM karty z wydajnością). Normalne, że nie chcę dokładać do komputera coś, co kosztuje, a nic nie wniesie w wydajności. Co radzicie kupić, czy ten tuner jest dobry, jeśli chodzi o jakość zgrywanego obrazu, jak to jest z kompresją do DivX itp. Pytam i o jakość zgrywania z tunera na karcie i z zewnętrznego sygnału Video.
Reszta konfiguracji to:
procesor Athlon 3000
2x512 DR2 GEIL
250 Gb Hdd WD
DVD LG
nagrywarka LG
zasilacz CHIEFTEC 360W
dodatkowa karta sieciowa Longshine
Fdd oczywiście