logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wymienić łożyska w pralce Amica PA5580 520? Instrukcja krok po kroku

Adam__ 29 Kwi 2007 15:12 5406 4
REKLAMA
  • #1 3832202
    Adam__
    Poziom 11  
    Witam, musze wymienić łóżyska w pralce Amica PA5580 520. Proszę o krótki opis jak to zrobić.
  • REKLAMA
  • #2 3832361
    Marco 12
    Poziom 11  
    Adam__ napisał:
    Witam, musze wymienić łóżyska w pralce Amica PA5580 520. Proszę o krótki opis jak to zrobić.

Czy wymieniałeś już łożyska w jakijkolwiek pralce? Amicę niestety trzeba trochę bardziej "rozbebeszyć". Trzeba kocioł wydobyć z pralki, wyjąć bęben i dopiero ma się dostęp do uszczelniacza i łożysk. Dlatego to pytanie na początku.
  • REKLAMA
  • #3 3832407
    Adam__
    Poziom 11  
    wymieniałem już łożyska w pralce polskiej, i w czeskim Tamacie, ale tam łożyska były na zewnątrz. Ogólne pojęcie o naprawie posiadam.
  • REKLAMA
  • #4 3832456
    Marco 12
    Poziom 11  
    Adam__ napisał:
    wymieniałem już łożyska w pralce polskiej, i w czeskim Tamacie, ale tam łożyska były na zewnątrz. Ogólne pojęcie o naprawie posiadam.

To aż tak szczegółowych wskazówek nie potrzebujesz. Tak jak napisałem wcześniej musisz wydobyć cały bęben na zewnątrz. Niestety jest to związane z demontażem wszystkiego co z tym związane (przednia ścianka, silnik, węże, zbiornik na proszek itd. Czeka Cię trochę dłubania. Powodzenia.

Pisząc bęben, myślałem o kotle z bębnem.
REKLAMA