logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Galaxy - niedziałający włącznik szyby w lewych drzwiach kierowcy

robson@ 29 Kwi 2007 22:39 3696 6
REKLAMA
  • #1 3833616
    robson@
    Poziom 19  
    Ocena: 31
    Mam problem z otwieraniem szyby w przednich prawych drzwiach.Włącznikiem umieszczonym w prawych drzwiach otwiera sie bez problemu.Natomiast nie działa otwieranie prawej szyby kiedy chce to zrobić włacznikiem umieszczony w lewych drzwiach.czyżby uszkodzony był sam włącznik?Moze ktoś ma doświadczenia zwiazane z takim problemem.Z góry dzieki za kazdą sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 3833626
    stomat
    Poziom 39  
    Ocena: 1989
    Obstawiam na wyłącznik. Lub inna usterka ale w drzwiach kierowcy.
  • REKLAMA
  • #3 3833644
    robson@
    Poziom 19  
    ale czy te Właczniki są awaryjne?Z kablami jest raczej wszystko oki.Czy ktoś próbował rozbierac ten przełacznik moze tam tylko sa oberwane jakieś styki.Usterka sie zaczeła objawiać ze raz działało a raz nie.Jest mozliwe ze coś oberwało sie w druku.
  • REKLAMA
  • #4 3833685
    Trawik
    Poziom 26  
    Ocena: 442
    wszystko jest możliwe
    przeczyść go i powinno byc ok.
  • REKLAMA
  • #5 5366638
    mariusz76
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    mam podobny problem, dokładnie taka sama ojawa. Czy pomogła wymiana wyłącznika? Dodam że od strony pasażera chodzi ok,
  • #6 5409689
    robson@
    Poziom 19  
    Ja z tym problemem jeżdżę do dziś tylko że moja usterka jest w drzwiach pasażera.Otwierająć włącznikiem w tych drzwiach jest wszystko w porządku.Nie zawsze działa jak steruję z drzwi od strony kierowcy.Same włączniki podstawiałem z innego samochodu i usterka jest nadal.Coś sie dzieje pewnie w instalacji.
  • #7 5409927
    krecik2003
    Poziom 13  
    Ocena: 42
    Polamane kable w przegubie gumowym ktorym idzie elektryka drzwi kierowcy. Czesta przypadlosc 'trojaczkow'. Moga byc rowniez wytarte przelaczniki. Ale raczej to pierwsze. Zobacz tez czy dywaniki pod nogami nie sa mokre - tam ida kable, moga byc zalane.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy niedziałającego włącznika szyby w lewych drzwiach kierowcy w Ford Galaxy. Szyba w przednich prawych drzwiach otwiera się bez problemu za pomocą włącznika w tych drzwiach, natomiast sterowanie tą szybą z włącznika w lewych drzwiach nie działa. Możliwe przyczyny to uszkodzony włącznik, przerwane styki lub uszkodzenia w instalacji elektrycznej drzwi kierowcy. Usterka może mieć charakter przerywany, co sugeruje uszkodzenie styków lub połączeń w przełączniku. Zalecane jest rozebranie i oczyszczenie włącznika oraz sprawdzenie kabli, zwłaszcza w przegubie gumowym prowadzącym przewody elektryczne do drzwi kierowcy, gdzie często dochodzi do przerwania przewodów. Należy również zweryfikować stan przełączników oraz czy dywaniki pod nogami nie są wilgotne, co mogłoby powodować zwarcia lub uszkodzenia przewodów. Wymiana samego włącznika nie zawsze rozwiązuje problem, co wskazuje na możliwe uszkodzenia w instalacji elektrycznej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA