logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sanyo C14EA63EXH - co mogło spowodować nagłe wyłączenie telewizora?

chiken 30 Kwi 2007 14:38 1193 3
REKLAMA
  • #1 3835058
    chiken
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam

Jestem posiadaczem od dłuższego czasu wyżej wymienionego telewizora. Tak się niestety złożyło że wczoraj kiedy oglądałem TV w pewnym momencie miałem wrażenie jakby było w domu spadek napięcia, albo chwilowy brak (patrząc na telewizor oczywiście) Wszystko z siecią było ok, światło normalnie się paliło i inne urządzenia także. Tylko telewizor, zgasł zapalił się na chwile (dioda) i koniec kaput. Rozkręciwszy TV nie zobaczyłem żadnego przypalonego tranzystora czy bezpiecznika. Wszystkie ścieżki wydają się też być ok. Tak spytam z ciekawości co mogło paść? :|

Za pomoc i udzielenie mi informacji dziękuje

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3835114
    s_ebo_l
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Na poczatek sprawdz napiecia z przetwornicy...
  • REKLAMA
  • #3 3835943
    chiken
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    że tak powiem w którym miejscu jest ta przetwornica? bo elektronikiem ani elektrykiem nie jestem, a schemacik dużo mi nie mówi
  • #4 3836278
    s_ebo_l
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    uuuu.....
    To ciezko . Na początek powinieneś od kabla sieciowego dojsc do plytki gdzie jest zasilanie. Trudno jest wytlumaczyc tobie poczszególne elementy ale jak niczego nie znajdziesz uszkodzonego to nie baw sie tam za dużo... poprostu do servisu
REKLAMA