logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować Squid do obsługi 5 serwerów proxy na dedyku?

Kamil1987 02 Maj 2007 11:48 3135 4
REKLAMA
  • #1 3841005
    Kamil1987
    Poziom 16  
    Ocena: 27
    Witam!

Chciałbym postawić kilka prywatnych serwerów proxy na moim dedyku, jak narazie się dowiedziałem że nadaje się do tego "squid" a czy na nim również da się postawić od razu 5 serwerów proxy ? (tyle mam użytkowych adresów IP)

Jakaś instrukcja milewidziana a ja dalej idę przeszukiwać google.

Moderowany przez jankolo:

Przeniosłem z działu Komputery Software

• REKLAMA
  • #2 3841016
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 844
    Da się - wystarczy 1 squid + odpowiednia konfiguracja.
  • REKLAMA
  • #3 3842612
    mapek_sz
    Poziom 21  
    Ocena: 10
    Co to ten dedyk?? Proxy transparentne czy nie?? Robisz jednego squida i tworzysz tyle wirtualnych interfejsów ile potrzebujesz mieć gniazd na tym squidzie. Tyle tajemnicy. Aby squid działał pod linuxem musisz musisz zedytować plik squid.conf. Wklej zawartość tego co tam masz a naniose ci poprawki.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3842775
    Kamil1987
    Poziom 16  
    Ocena: 27
    mapek_sz napisał:
    Co to ten dedyk?? Proxy transparentne czy nie?? Robisz jednego squida i tworzysz tyle wirtualnych interfejsów ile potrzebujesz mieć gniazd na tym squidzie. Tyle tajemnicy. Aby squid działał pod linuxem musisz musisz zedytować plik squid.conf. Wklej zawartość tego co tam masz a naniose ci poprawki.
    pozdrawiam

dedyk (serwer dedykowany) , obecnie mam w stanach (layeredtech.com) ale w sierpniu przeprowadzam się do hetzner.de . Własne prywatne proxy potrzebuję dla pobierania jednocześnie większej ilości plików z rapidshare i podobnych.
  • #5 3845831
    mapek_sz
    Poziom 21  
    Ocena: 10
    wydaje mi sie że to przerost formy nad treścią. Jesli masz pare adresów ip, to wystarczy zmieniac te adresy w momencie jak cie rapid zablokuje. Jesli maszyna stoi na linuksie to moge ci napisac taki skrypcik co ci będzie te adresy zmieniał. Proxy niewiele ci pomoże. I tak bedziesz musiał po każdym banie zmieniac adres serwera proxy. Łatwiej zmienić swój adres.
    pozdrawiam
REKLAMA