logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BLAUPUNKT GTc 542 - opinie o głośnikach 13 cm do Scirocco

02 Maj 2007 15:32 2961 6
REKLAMA
  • #1 3841697
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3841754
    roman87
    Poziom 23  
    Ocena: 8
    ile masz kasy na te 130mm do przodu:) ja osobiscie bede zmienial swoj sprzed ktory mam zamontowany w drzwiach i chce wlozyc MIVOC a dokladnie ten model MIVOC HQ 13020 maja duzo jadu i sa naprawde dobre. jednak jezeli chcesz zasilic je samym radiam to nie polecam tych blaupunktow poniewaz maja one 45RMS a radyjko moze ebdzie mialo 17rms wiec lipa:) poszukaj lepiej czegos co ma 30rms albo kup wzmaka i Mivoc glosniczki
  • REKLAMA
  • #3 3841765
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3842291
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • Pomocny post
    #5 3842306
    kivlov
    Poziom 26  
    Ocena: 11
    phonocar titanum 13 są naprawdę bardzo dobre! i godne polecenia sam je kiedyś miałem i byłem zadowolony
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 3842400
    greg-si
    Poziom 27  
    Ocena: 16
    ja mam helixy blue 52 i są bardzo fajne
    basu dużo nie dają ale średnie i wysokie są bardzo dobre a cena jest naprawde konkurencyjna
    zgodze się również z kivlovem że titaniumy są również dobre ale wyżej stawiam helixy
    pozdrawiam
  • #7 3844120
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwane są głośniki samochodowe o średnicy 13 cm do Volkswagena Scirocco, które nie wymagają przeróbek boczków i mają grać ładnie przy zasilaniu z fabrycznego radia. Zalecane są modele o mocy RMS zbliżonej do mocy radia, aby uniknąć problemów z niedostatecznym wysterowaniem. W dyskusji polecano głośniki MIVOC HQ 13020, które mają wysoką moc i dobrą jakość dźwięku, jednak wymagają wzmacniacza. Alternatywnie wskazano Helix Blue 52 z wbudowaną zwrotnicą, oferujące dobre brzmienie średnich i wysokich tonów w przystępnej cenie. Również Phonocar Titanium 13 uznano za solidny wybór. Bas nie jest priorytetem, ponieważ planowane jest dołożenie subwoofera z osobnym wzmacniaczem. STX nie jest rekomendowany, gdyż nie produkuje standardowych głośników samochodowych 13 cm.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA