logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd przy wgrywaniu softu do Sony Ericsson K750i przez SeTool2 - co robić?

damian00005 03 Maj 2007 12:15 17640 7
REKLAMA
  • #1 3844181
    damian00005
    Poziom 10  
    Kupiłem kabel serwisowy do sony ericssona k750i. Chce niw wgrac soft. Urzywam programu SeTool2 telefon sie komunikuje ale po wybraniu flesza i wszystkich ustawień zaczyna się wgrywać i po chwili wyskakuje jakiś błąd. Bateria jest pełna. Prubowałem z rórznymi softami ale zawsze to samo. Niech ktoś mi pomoże go wkońców wgrać.
  • REKLAMA
  • #2 3844277
    xxxpiniuxxx
    Poziom 21  
    Ocena: 36
    Elo. Kolego bez odpowiedniego sprzętu nie zrobisz tego sam. Bynajmniej grozi to wysypaniem się softa.
    Ps. Najpierw odblokuj RSA potem je przywruc i dopiero po tym próbuj flashować
  • REKLAMA
  • #3 3844330
    MiSiEk#
    Poziom 20  
    Ocena: 4
    A wiec tak może prościej bedzie w obrazku ;)

Punkt 11 jest ostatnim! Flikasz Flash i pod okienkiem LOG pojawi Ci się napis: press power on shortly! i teraz podpisasz wyłączony telefon z baterią w środku do kabelka i program zaczyna operacje (nie wciskasz nigdy power, kiedy program poprosi o wciśnięcie powower to wyciągasz wtyczke i wkładasz jeszcze raz).

Na początku program zmienia kolor z RED na BROWN i jak to zrobi to właśnie poprosi o wcisniecie power wtedy wyjmujesz wtyczke i podpinasz spowrotem, potem tą operacje trzeba będzie zrobic jak wgra i MAIN i FS.

Podrawiam MiSiEk#
    Załączniki:
    • Błąd przy wgrywaniu softu do Sony Ericsson K750i przez SeTool2 - co robić? flashe_setool.JPG (155.94 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 3844342
    MiSiEk#
    Poziom 20  
    Do xxxpiniuxxx jezęli ma CID 36to zrobi, to prosta operacja a po tym co napisał to ma skoro setool sie łaczy ;)
    Odblokowanie RSA w SeTool2 przy CID36? Jeżeli juz to konwersja do brown...

Pozdrawiam!
  • #5 3844389
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 3844428
    MiSiEk#
    Poziom 20  
    Zrobi kustominizacje setool2,semctool 3.3, sonicbox3 są dobrze zniespodziankowane ;) i CID36 robią jak należy wszystkie funkcje działają prawidłowo a szczególnie w setoolu, z rok temu leciałem na nim i zrobiłem z 50 sztuk nigdy żadnej nie uwaliłem.

Co do nowych wynalazków typu dzieło Zulei w wersji 8.4 to sie zgodzę to poprostu da się właczyć bez klucza ;) A już crackować GOT'a (program on-line) to już totalny debilizm...
    Jak widać kiedyś crackerzy byli zdolniejsi :)

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #7 3846259
    xxxpiniuxxx
    Poziom 21  
    Ocena: 36
    Nie mam Setool2, uzywam do tego odpowiedniego sprzętu - Cruiser Pro 2. Napisałem podpowiedz jak powinna przebiegać procedóra. Ps jeżeli jest CID49 to - z tego co wiem, za free nie da się zrobić
  • #8 3846463
    MiSiEk#
    Poziom 20  
    CID49 też przerobi się na W800, ale już nie setoolem (chyba ze po tp) ale spokojnie można za free

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy błędu podczas wgrywania oprogramowania do telefonu Sony Ericsson K750i za pomocą programu SeTool2 i kabla serwisowego. Telefon komunikuje się z programem, jednak proces flashowania przerywa się błędem mimo pełnej baterii i próby użycia różnych wersji softu. Rozwiązaniem jest najpierw odblokowanie RSA, a następnie przywrócenie go przed rozpoczęciem flashowania. Procedura flashowania wymaga dokładnego postępowania: po wybraniu pliku flash i ustawień, program zmienia kolor statusu z czerwonego na brązowy i prosi o krótkie włączenie telefonu (power on), które należy wykonać przez odłączenie i ponowne podłączenie kabla bez wciskania przycisku power. Operację tę powtarza się przy wgrywaniu części MAIN i FS. W przypadku CID 36 odblokowanie RSA jest możliwe i proste, natomiast CID 49 wymaga innych metod, często płatnych lub użycia innego sprzętu, np. Cruiser Pro 2. Programy takie jak SeTool2, SemcTool 3.3 i SonicBox3 dobrze obsługują CID 36 i wykonują kustomizację poprawnie. Crackowane wersje programów online są mniej zalecane ze względu na ryzyko uszkodzenia telefonu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA