logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do symulacji układów elektronicznych dla początkującego elektronika

djnick 04 Maj 2007 13:47 1997 3
REKLAMA
  • #1 3847668
    djnick
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam! Szukam programu do symulacji układów elektronicznych i rysowania schematów.Coś w stylu rysuje schemat np wzmacniacza jednotranzystorowego i moge sprawdzic czy z tymi elementami działa poprawnie. To bedzie mój pierwszy program tego tymu (haker komputerowy to ze mnie rzaden :D choć w elektronice siedze 6 lat). Meczy mnie ciągle robienie wszystkiego na "pająku" a liczyć wszystko na papierze przez pół dnia też mi sie nie uśmiecha. Czekam na pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3853568
    Przem188
    Specjalista EDA
    Ocena: 156
    Kolego , to pytanie juz tu się pojawiało wielokrotnie, więc nie dziw się, ze nikt nie odpowiada, na tym forum jest coś takiego jak szukaj, wystarczy zadać tam odpowiednie pytanie i poczytać odpowiedzi. I tak dziwne, że moderator twojego postu nie usunął. Moge ci podpowiedzieć, jakie to programy, ale szczegóły to w postach archiwalnych: Microsim Pspice, Protel99 (Altium), EdWin, OrCad, Electronic Workenbench (MultiSim), Circuit Marker i wiele innych.
  • REKLAMA
  • #3 3868256
    kleki
    Poziom 28  
    Ocena: 142
    Osobiście polecam Electronics Workbench - ma u mnie 5-kę za prostotę obsługi.
  • #4 3874288
    djnick
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Dzieki za pomoc. Wiem że temat banalny ale tyle jest takich programów że cieżko sie w tym wszystkim połapać. Myśle że temat zamkniety.Pozdrawiam!
REKLAMA