logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmiana koloru nazw plików na niebieski po czyszczeniu dysku w Win XP SP2

reper 04 Maj 2007 18:32 2115 4
REKLAMA
  • #1 3848645
    reper
    Poziom 11  
    Dzisiaj zrobiłem czyszczenie dysku i defragmentację. Po wykonaniu tych czynności okazało się, że część nazw plików zmieniła kolor z czarnego na niebieski. Jest to dość denerwujące bo jestem przyzwyczajony że nazwy są w kolorze czarnym. Nie mam pojęcia jak to odkręcić lub naprawić. Bardzo proszę o pomoc. Mam system Win XP SP2, czyszczenie i defragmentację wykonywałem narzędziami systemowymi.
  • REKLAMA
  • #2 3848985
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 3849023
    arekb81
    Poziom 30  
    Ocena: 736
    Masz włączoną kompresję dysku i dodatkowo opcję pokazywania nazw skompresowanych plików na niebiesko. Spróbuj poszukać w pomocy Windows pod hasłem Kompresja dysku. W tej chwili używam WIN ME i nie bardzo pamiętam jak to odkręcić.

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #4 3849157
    reper
    Poziom 11  
    Dzieki bardzo za podpowiedź. Wystarczyło w opcjach folderów odhaczyć opcję "Pokaż zaszyfrowane lub skompresowane pliki NTFS w kolorze" i wszystko wróciło do normy.
  • #5 3849505
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    reper napisał:
    i wszystko wróciło do normy.

Co nie oznacza, że wyłączyłeś kompresję plików. Twoje działanie podobne jest do mierzenia temperatury popsutym termometrem - nigdy nie masz gorączki.
REKLAMA