No i stało się, listonosz przyniósł paczkę a w nim Navibe GB 735. SE k800i szybciutko nawiązał z nim połączenie bluetooth. Następnie instalacja jednego z programów z mapami. Szybka konfiguracja GPRS w telefonie była niezbędna. Pobieranie pliku i konfiguracja. poszły bez zakłóceń. Czas na znalezienie współrzędnych geograficznych po pierwszym uruchomieniu ok 1 min. Następnie wgrałem mapę miasta, i wybrałem się na przejażdżkę po okolicy. Navibe odświeża pozycje co sekundę, dokładność faktycznie taka jak w opisach ok 10-15 metrów przy zachmurzonym niebie. Przy zbyt dużym powiększeniu mapy, pokazywało mi ze jadę lewym pasem:D zresztą kto używa az takiej skali.
Po powrocie odległość wskazywana przez licznik w samochodzie pokryła sie ze wskazaniami z GPS. Prędkość aktualna jazdy tez w miarę dokładna błąd ok 10km/h a w innym programie dokładne do nawet 3km/h co jest całkiem niezłe jak na moje potrzeby. Można jeździć bez licznika na rowerze

Wszystko zależy od używanego programu w telefonie, ogólnie bardzo interesujące i przydatne urządzenie.