logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radeon 9600 Pro - błąd VPUR Recover po instalacji nowych sterowników

.....@ 08 Maj 2007 17:53 3936 11
REKLAMA
  • #1 3862531
    .....@
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Mam radeona takiego jak w tytule problem polega na tym że jak zainstaluje sterowniki nowe wyskakuje bład VPUR Recover zrestartował akcelerator graficzny ponieważ nie odpowiada on na polecenia sterownika ekranowego.A jak mam zainstalowane stare sterowniki działa bez problemu ale na sterownikach oryginalnych dostarczonych z karta występuje tez ten bład.
  • REKLAMA
  • #2 3863630
    Figi
    Poziom 37  
    Ocena: 82
    Panel sterowania :arrow: Ekran :arrow: zakładka Ustawienia :arrow: Zaawansowane :arrow: VPU Recover.
    Proszę odznaczyć tą opcję.
  • #3 3863632
    gagus7
    Poziom 12  
    Ja bym spróbował wgrać od nowa windowsa i zobaczył czy błąd dalej jest jeśli jest to karta jest uszkodzona. Albo zanieść ją gdzieś gdzie ktoś ma radka z najnowszymi sterownikami i czy tam będzie śmigał
  • #4 3864008
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    gagus7 napisał:
    Ja bym spróbował wgrać od nowa windowsa

Głupszej porady kolega nie ma na podorędziu? Kolejną taką nieuzasadnioną poradę potraktuję jako poradę szkodliwą ze wszelkimi konsekwencjami.
  • REKLAMA
  • #5 3866358
    .....@
    Poziom 17  
    Problem ustąpił ale jest następny każda gra się wiesza zaraz przy starcie gry. Sterowniki do płyty są zainstalowane 4in1. Zasilacz ma napięcia prawidłowe temperatura procka ok Nic w nie jest taktowane.Gra staje i pomaga tylko restrart.
  • REKLAMA
  • #6 3866928
    Figi
    Poziom 37  
    Jakie gry się zawieszają?
    Karta nie jest przypadkiem pokręcana?
  • #7 3866996
    .....@
    Poziom 17  
    Karta nie jest kręcona?Kazda gra się wiesza na nowych sterownikach.
  • #8 3868107
    Figi
    Poziom 37  
    .....@ napisał:
    Kazda gra się wiesza na nowych sterownikach.
    Jakoś nie wierzę, żeby wypróbował kolega wszystkie gry, jakie są na rynku... Konkrety proszę.

Proszę podać producenta i model karty, żeby można było dokładnie stwierdzić jaka to karta, z jakim chłodzeniem i jakimi parametrami.

Jaką wersję sterowników ma kolega aktualnie zainstalowaną? Proszę zainstalować te (wcześniej dokładnie odinstalowując poprzednie):
    http://ati.de/support/drivers/xp/radeonx-xp.html

Karta się przypadkiem nie przegrzewa?
  • #9 3869923
    .....@
    Poziom 17  
    Jest to radeon 9600 pro 256 mega power color.Sterowniki są nowe obecnie do ściągnięcia z tej strony co podałeś.Sterownik 7-4 sterownik od instalowany dobrze.Gry nie chodza wszystkie ktore probowałem to np Far cry, need for speed carbon.Karta ma standardowe chłodzenie.
  • #10 3870660
    Figi
    Poziom 37  
    To jest kolegi karta graficzna?
    Radeon 9600 Pro - błąd VPUR Recover po instalacji nowych sterowników
    Zdjęcie pochodzi z serwisu http://www.ixbt.com
    Pytałem o to czy przypadkiem nie przegrzewa się. Dotyczy to zarówno procesora graficznego, jak i pamięci.
    Jaki ma kolega zasilacz?
  • REKLAMA
  • #11 3870733
    .....@
    Poziom 17  
    Tak dokładnie ta karta zasilacz 300 wat feel.Obraz gry 3d się pokazuje i od razu staje komp.Wydaje mi się że jakby był problem z zasilaczem to na starych sterownikach tez by sie wieszał a on pracuje jak trzeba.
  • #12 3871480
    Peposh
    Poziom 14  
    taaak, to problem sterownika. Miałem podobny przy mojej "ex"(radek 9200 czy cos).Zainstaluj starsze sterowniki, problem minie; mnie pomogło.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Posiadacz karty graficznej Radeon 9600 Pro 256 MB PowerColor zgłasza problem z błędem VPUR Recover pojawiającym się po instalacji nowych sterowników, który powoduje restart akceleratora graficznego. Na starszych sterownikach oraz oryginalnych dołączonych do karty błąd również występuje. Jedna z porad to wyłączenie opcji VPU Recover w panelu sterowania karty graficznej. Próba reinstalacji systemu i testowania karty na innym sprzęcie została zasugerowana, jednak uznano ją za nieuzasadnioną. Po wyeliminowaniu błędu VPUR Recover pojawił się nowy problem – zawieszanie się gier (np. Far Cry, Need for Speed Carbon) zaraz po starcie, co wymaga restartu komputera. Karta nie jest podkręcana, posiada standardowe chłodzenie, a zasilacz o mocy 300 W (Feel) dostarcza prawidłowe napięcia. Podejrzewa się problem ze sterownikami, gdyż na starszych wersjach problem nie występuje. Zalecane jest dokładne odinstalowanie sterowników i instalacja wersji dostępnej na stronie ATI dla systemu Windows XP. Sprawdzono również temperatury GPU i pamięci oraz stabilność zasilacza, które nie wykazały nieprawidłowości.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA