logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beretta Ciao - kocioł ciągle pobiera wodę, podejrzenie zaworu bezpieczeństwa

qnio 11 Maj 2007 09:54 2563 3
REKLAMA
  • #1 3872481
    qnio
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Mam berette cioa. Okazuje się,że kocioł cały czas pobiera wodę i nie ma znaczenia czy pracuje czy też nie(sprawdzałem na wodomierzu). Nie mam pojęcia jak to się dzieje,ale wzrost zużycia wody o 25m to trochę dużo.Podejrzewam,że woda wylatuje przez zawór bezpieczeństwa.
    Proszę o pomoc bo rachunki za wodę mnie zniszczą.
  • REKLAMA
  • #2 3873821
    DonRomano
    Poziom 34  
    Ocena: 730
    To nie ma co podejrzewać tylko popatrzyć czy się nie leje.
    Sorry, ale nikt tu wróką nie jest i nikt nie wie czy się z niego leje czy też nie.
    Jeżeli nie masz o tym zielonego pojęcia to pewnie lepiej by było gdybyś wezwał hydraulika.

Sprawdź zawór i pisz co widzisz, sprawdź wogólę całą instalację i wszystkie połączenia.
  • REKLAMA
  • #3 3874577
    qnio
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Instalacja przy piecu sucha.Zdjąłem wężyk podłączony do zaworu bezpieczeństwa i okazuje się,że cały czas leci z niego woda.
    No i jeszcze gdy pic grzeje to słychać głośne jakby trzaski gdy uzupełnia wodę

Dodano po 1 [minuty]:

Zawór wygląda jak nowy

Dodano po 3 [godziny] 17 [minuty]:

W porządku.Kilka razy wymieniłem wodę w kotle bo strasznie brudna była,dopompowałem powietrze w zbiorniku wyrównawczym bo nie było ciśnienia i działa.Ba,nawet trzyma ciśnienie. Jeszcze tylko jest problem z podgrzewaniem wody gdy ustawione jest na podgrzewanie wody i CO. Uruchamia się,ale po chwili wyłącza.Odwróciłem wtyczkę-czytałem na forum- czekam,może cos pomoże.
  • #4 6012083
    czubak edward
    Poziom 11  
    Witam! Co prawda stary post, ale muszę ostrzec przed zamianą fazy z neutralnym przewodem we wtyczce.U mnie zainstalowano piec z zamienioną fazą i po jakimś czasie poleciała elektronika.Co się okazało, że przy zamienionych przewodach na czujniku temperatury pojawia się 220v, przebija czujnik i sieć pali elektronikę.Uwaga!!! zwrócić szczególną uwagę na podłączenie przewodów sieciowych!!! Pozdrawiam
REKLAMA