witam radio jak w temacie przestało dosłownie grac... objaw taki że grało sobie troszkę i po chwili zaczął sie zniekształcać dźwięk. po przyciszeniu radio grało dalej (tak jak gdyby ostygło) i potem znów dawało sie rozgłośnić. problem polega na tym ze już w ogóle nie daje dźwięków. całość działa normalnie, tzn radio się stroi dają się programować stację, kompakt w porządku wciąga płytę odtwarza przełącza piosenki - jest ok. w radiu jest LA47532 i obok niego HA13164A. końcówka sie nie grzeje, nie widać na niej żadnych śladów uszkodzenia (pęknięcia bądź wystrzału ani nic podobnego). Stabilizator jednak bardzo sie grzeje (ale być może tak musi być). jedno co sprawdziłem do tej pory, to to że jakby nie dochodzi dźwięk na wejścia końcówki mocy... tzn są tam 4 wejścia i na żadnym "nie widać" dźwięku. Przy wpięciu się zaraz w taśmę od cd słychać i widać dźwięk.
może ktoś zna jakaś metodę na to radyjko. chcę wiedzieć czy to końcówka czy coś innego, bo ona sama kosztuje około 40 pln więc nie wiele i można by było się pobawić... mam dostęp do odpowiedniego sprzętu, ale w ciągu tygodnia... dlatego przez weekend chciałbym zebrać jak najwięcej opinii na ten temat.
pozdrawiam
-=ren=-
może ktoś zna jakaś metodę na to radyjko. chcę wiedzieć czy to końcówka czy coś innego, bo ona sama kosztuje około 40 pln więc nie wiele i można by było się pobawić... mam dostęp do odpowiedniego sprzętu, ale w ciągu tygodnia... dlatego przez weekend chciałbym zebrać jak najwięcej opinii na ten temat.
pozdrawiam
-=ren=-