logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarka LG GSA-H20L - nagrane płyty CD nie odtwarzają filmów poprawnie

xbox3600 13 Maj 2007 21:31 1368 7
REKLAMA
  • #1 3881710
    xbox3600
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    Witam od dzisiaj rana mam pewien problem płyta normalnie się nagrywa po nagraniu widać normalnie jej zawartość pliki itp ... , ale gdy chcę odtworzyć np film to zonk nie da się program do odtwarzania się zawiesza , a w stacjonarnym dvd tylko dźwięk słychać , spaliłem już kilkanaście płyt i nie wiem co zrobić .Wcześniej nagrane nośniki odtwarza normalnie . Na razie nagrywałem tylko cd bo puste dvd mi się akurat skończyły . Jak sądzicie nagrywarka powoli się kończy czy można coś z tym zrobić czy nadaje się to na oddanie do gwarancji ? bo gwarancje jeszcze mam do września . Proszę o pomoc. Moja nagrywarka LG GSA-H20L.
  • REKLAMA
  • #2 3881723
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1107
    Dla pewności sprawdź nagrywarkę na innym komputerze i ewentualnie oddaj na gwarancję.
  • REKLAMA
  • #3 3881912
    xbox3600
    Poziom 16  
    cd obojętnie czy jakiś shit z marketu za 50 gr , czy verbatim tdk itp , czy prędkość 16x czy 48x , albo wcale nie czyta albo jak chwyci to tak klupie w nagrywarce że całym biurkiem mi trzęsie , a płytę odtwarza w przypadku filmu dosłownie klatka po klatce ;/ , w przypadku dvd wszystko wymiata normalnie
  • REKLAMA
  • #4 3881942
    mdm150
    Poziom 27  
    Ocena: 133
    Radze ci tak jak kolega wyżej,jak masz możliwość to sprawdź ją na innym kompie.Bedzie wtedy wiadomo na bank, co jest grane...
  • #5 3892982
    karas5555
    Poziom 13  
    Ocena: 37
    Jeżeli nie nagrywałeś na jakiś tandetnych płytkach ani nie za szybko ( cd >32x ) to ja bym się nie bawił ze sprawdzaniem tylko od razu oddał na gwarancję. Wydaje mi się że sprawdzanie nie ma sensu. Jakby to była wina kompa (taśma software) to by wyskakiwał komunikat że płytki nie nagrano albo że wyskoczył błąd.
  • REKLAMA
  • #6 3892990
    bonzo jan
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 46
    Kopia z xbox360 ?
  • #7 3892996
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1693
    Nie kombinuj, oddaj na gwarancję
    tel. do LG, wysyłka i przysyłają nową,
    sam wymieniałem tak LG
  • #8 3894633
    xbox3600
    Poziom 16  
    bonzo jan - tzn o co chodzi jaka kopia ?

a tak apropos to po formacie nagrywarka działa jak najbardziej normalnie ... dziwny jest ten świat

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada nagrywarkę LG GSA-H20L i napotkał problem z odtwarzaniem nagranych płyt CD zawierających filmy. Płyty nagrywają się poprawnie, a ich zawartość jest widoczna, jednak podczas odtwarzania filmów program się zawiesza, a w stacjonarnym odtwarzaczu DVD słychać tylko dźwięk, bez obrazu. Problem występuje niezależnie od rodzaju i jakości używanych płyt CD oraz prędkości nagrywania. Nagrywarka działa poprawnie po formacie systemu, ale nadal odtwarzanie filmów jest problematyczne. Wskazano, że DVD nagrywają się i odtwarzają bez problemów. Wskazówki z dyskusji sugerują przetestowanie nagrywarki na innym komputerze w celu wykluczenia problemów sprzętowych lub programowych. Jeśli problem się powtórzy, zaleca się skorzystanie z gwarancji, gdyż objawy mogą wskazywać na uszkodzenie nagrywarki. Użytkownicy podkreślają, że nie warto tracić czasu na dalsze testy, jeśli nie używano tanich nośników ani nie nagrywano zbyt szybko, a gwarancja jest jeszcze ważna.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA