Witam mam AMD Sempron 3000+ AM2 pobiera 62W
napięcie ma 1.25-1.4V
FSB 200MHZ
mnożnik 8x
Zegar 1600MHZ
jak zrobić aby pobierał mniej prądu.
napięcie ma 1.25-1.4V
FSB 200MHZ
mnożnik 8x
Zegar 1600MHZ
jak zrobić aby pobierał mniej prądu.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tammichael-brik napisał:- skąd wiesz? Zmierzyłeś to w jakiś sposób?Witam mam AMD Sempron 3000+ AM2 pobiera 62W
tronic1 napisał:O czym wy piszecie ! Wyważacie otwarte drzwi.Zainteresuj się Cool'n & Quiet.
michael-brik napisał:Cool'n & Quiet ale to tyllko od semp. 3200+
Lzep napisał:Co Ty kombinujesz ? - procesor zmieniać, paranoja jakaś - zmniejsz mu szynę na 166 MHz albo 133 i będzie brał połowę mocy !
michael-brik napisał:Procesor ma, aby współpracować z kartą Skystar 2
Cytat:Chyba pomyliłeś Fora, zagladnij tu -> http://www.skystar2.cnet.pl/forum/index.php - może tam się dowiesz o co chodzi z tą kartą ? - jakie ma wymagania itd. !Procesor ma, aby współpracować z kartą Skystar 2
michael-brik napisał:a jak zmniejsze wydajność?
Cytat:Kolego @Alchemik2600 - to jest absolutna nieprawda - jest właśnie odwrotnie, czyli pobiera tyle ile mu aktualnie potrzeba !W komputerze jest zasilacz impulsowy i on nie pobiera energii z sieci w zależności od obciążenia (cały czas bierze tyle samo).
Alchemik2600 napisał:Po co chcesz obniżać pobór prądu?
Alchemik2600 napisał:Skoro chcesz zmniejszyć wydajność procesora, to po co taki mocny kupiłeś?
Lzep napisał:Cytat:Kolego @Alchemik2600 - to jest absolutna nieprawda - jest właśnie odwrotnie, czyli pobiera tyle ile mu aktualnie potrzeba !W komputerze jest zasilacz impulsowy i on nie pobiera energii z sieci w zależności od obciążenia (cały czas bierze tyle samo).
Pozdrawiam
Alchemik2600 napisał:I drugie błędne stwierdzenie, przypatrując się starszym produktom intela a AMD można stwierdzieć, że jedno z drugim nie ma nic wspólnego. P4 pobiera sporo energii AMD nawet wydajniejsze modele i taktujące wolniej potrafią być szybsze. W obecnej chwili nie dąży się do uzyskania 10Ghz tylko do umiejętnego wykorzystania każdego Mhz.Poza tym procesor, żeby miał odpowiednią moc obliczeniową potrzebuje energii. Nic nie bierze sie z niczego