logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson T630 - nie działa środkowy rząd klawiszy, co zrobić?

GRZESM 15 Maj 2007 13:46 1206 6
REKLAMA
  • #1 3886651
    GRZESM
    Poziom 10  
    MAM SONY ERICSSONA T630 I NIE DZIAŁA ŚRODKOWY RZĄD KLAWISZY PROBOWAŁEM NA INNEJ PŁYTCE I JEST TO SAMO WYCZYŚCIŁEM ZŁĄCZE PRZELUTOWALEM JE I NADAL TO SAMO W INYCH JEST SZKLO ODPOWIADAJĄCE ZA KLAWISZE A TU GO NIE ZA BARDZO WIDZE CZY KTOŚ MA JAKIŚ POMYSŁ?????

Nie używaj dużych liter -- > REGULAMIN pkt 10.9.
    Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA --> REGULAMIN. [hefid]
  • REKLAMA
  • #2 3886910
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 3889361
    GRZESM
    Poziom 10  
    Wszystkie połączenia są ok! Poza tym nie działa rząd pionowy w środku czyli 2 5 8 0. Co jeszcze może być??
  • REKLAMA
  • #4 3889542
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 3890190
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    jesli polaczenia ok to grzej procka i powinno byc ok
  • REKLAMA
  • #6 3893399
    GRZESM
    Poziom 10  
    Połączenia sa ok wymieniłem nawet układy do których idą ścieżki od klawiszy i dalej nic, wygrzałem procka i też nic daje sobie spokój bo szkoda czasu. Dzięki i pozdrawiam!!
  • #7 3893557
    Gsm_michal
    Poziom 25  
    Ocena: 21
    hmm a sprawdź element czy wszystkie nóżki dotykają do płyty.. może dziwne ale ostatnio jak zmieniałem joya jakiś paproch albo opiłek usiadł na kilku nóżkach i klawiatura wogóle nie działała.. sprawdź jeszcze to jak nie pomoże to nie wiem:)
    pozdrawiam
    Michał
    Załączniki:
    • Sony Ericsson T630 - nie działa środkowy rząd klawiszy, co zrobić? T630.jpg (61.46 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ W telefonie Sony Ericsson T630 nie działa środkowy rząd klawiszy (2, 5, 8, 0). Problem nie ustępuje po wymianie płytek, czyszczeniu złącza i przelutowaniu. Sprawdzone zostały połączenia i układy odpowiedzialne za klawisze, a także procesor – wygrzewanie go nie przyniosło efektu. Podejrzewa się uszkodzoną taśmę klawiatury lub brak połączenia z masą na linii klawiszy. Zalecane jest sprawdzenie ciągłości ścieżek, kontaktu nóżek elementów z płytą oraz ewentualne usunięcie zanieczyszczeń lub paprochów, które mogą powodować brak działania klawiatury.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA