logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt-Werke FM640.40 - brak obrazu i dźwięku, dziwne znaki na wyświetlaczu

gregor22 15 Maj 2007 14:53 1101 2
REKLAMA
  • #1 3886858
    gregor22
    Poziom 23  
    Ocena: 74
    Witam!
    Mam problem z tym TV otóż po włączeniu wysokie startuje i brak jest obrazu i głosu.Na wyświetlaczu zamiast numeru programu widnieją różne kreski-opcje,które zmieniają się po następnym uruchomieniu odbiornika,a nieraz wyświetlacz jest ciemny bez przekłamań.Byłem przekonany na 100%,że to sprawa modułu sterowania bądz bloku cyfrowego,ale pomyliłem się.moduł cyfrowy podstawiłem z innego modelu a sterowanie kupiłem na giełdzie przekonany,że to właśnie to.Bardzo byłem zdziwiony kiedy na wyświetlaczu zobaczyłem ten sam efekt.Napięcia wychodzące z zasilacza ok.,5v także.Co robić?Czy miał ktoś coś podobnego?Proszę o poradę.

Dodano po 2 [godziny] 17 [minuty]:

dodam jeszcze,że pilotem go załącze ze stanu czuwania ale nic więcej,nie działa na klawiaturę lokalną ani na pilota.
  • REKLAMA
  • #2 3888958
    hkuhn
    Poziom 25  
    Ocena: 85
    Wygląda na to ,że coś blokuje szynę I2C.Zacznij od przelutowania modułu gniazd SCART , bardzo często są tam zimne luty.Potem profilaktycznie radzę polutować pozostałe moduły , zwłaszcza okolice wtyków.
  • #3 3890465
    gregor22
    Poziom 23  
    Ocena: 74
    Gniazda polutowałem już wczesniej a moduł euro dzisiaj i nic,czy aby głowica też może coś takiego zrobić,tak blokować?
REKLAMA