logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

63l. buda.Potrzebuje głosnik 25-30cm w cenie około 100-150zł

rowerser 15 Maj 2007 16:42 1202 12
REKLAMA
  • #1 3887245
    rowerser
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam.

Tak nic dodać nic ująć. Mój temat mówi sam za siebie. Sub będzie w Mercedesie jednym ze starszych modeli (124, 190) sedana. Muzyka to Hip-Hop, dance, techno, czasami rock. Zależy mi dość mocnym głośniku. Nie musi być to jakaś markowa firma, ważne by było go słychać. Nie znam sie na tak dobrze na głośnikach, a raczej mało słuchałem by samemu sobie doradzić.

Z góry dziękuje.

Podro 600 :D:D:D
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3887267
    rowerser
    Poziom 11  
    Wzmacniacz.......na wzmacniacz będę zbierał później.
    Radio da samo rade napędzić suba? Wątpię.....
  • #5 3887292
    rowerser
    Poziom 11  
    hehe no też tak myślałem.... w zasadzie moze tez byc 25cm z np 150w. tylko jaki bedzie dobry do tego co napisalem?
  • #6 3887305
    kosmatek
    Poziom 23  
    Ocena: 54
    Kupno subwoofera i podłączenie go pod radio jest dziwnym pomysłem, zrób sobie dobry uczynek i jeśli masz dobre przednie głosniki (zakładam, że masz gdyż chcesz już inwestować w subwoofer) to wygłusz sobie drzwi - zrobi to większy pożytek gdyż ten głośnik 25-30cm raz ze będzie cicho grał dwa, że bedzie to bardzo kiepskiej jakości dźwięk.
    dobrym głośnikiem jest TONSIL SW 3201S lub SW 3251 (mam ten drugi pod wzmacniaczem) nie wiem jak zagrają bez wzmacniacza.
  • #7 3887321
    rowerser
    Poziom 11  
    eh.....no i znowu mi namieszali w głowie :P wiesz tylko to jest sub robiony do autka którego jesce nie ma ale ma być w okolicach miecha. Mysłałem coś nad głosnikami stx ? Jak słyszales cos o firmie voice kraft to mozesz doradzic. Ja widzialem i slyszalem jednego 25 cm voice kraft i powiem ze głosnik naprawde mnie zaskoczyl pozytywnie bardzo.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #9 3887349
    rowerser
    Poziom 11  
    Wiem, wiem. Ja zawsze tak od tyłu. Tzn ta buda jest robiona pod głosnik boschmana 25cm. ale miałem formata i wszystkie dane szlag trafił. Po przeczytaniu paru nie pochlebnych opinii o buschmenie pomyslałem ze moze co innego da sie zakupic. jak cos to moge jesce szkrzynie zmniejszyc, powiekszyc. :D
  • #11 3887370
    rowerser
    Poziom 11  
    Z przodu na pewno będzie standard merca. ale na przód i tak będzie wymiana. wszystko jest zaplanowane tylko kasa i ten cholerny sub :D
  • #12 3887380
    kosmatek
    Poziom 23  
    Ocena: 54
    Moja rada zrób pierw wzorowo przód (wygłuszenie, dobre głośniki - dobrze zamontowane) a potem myśl o subwooferze, pakowanie się w subwoofer to strata kasy bez porządnego przodu bo będziesz słyszał walenie we wiadro a nie muzykę.

a jak już koniecznie chcesz http://www.allegro.pl/item192733013_tonsil_sw_3201s_super_brzmienie_fabrycznie_nowe.html niech ci ktoś przeliczy skrzynie zmniejsz ją, w późniejszym czasie dokup wzmacniacz i będzie ci to grało elegancko.
  • #13 3887421
    rowerser
    Poziom 11  
    nie no przeliczyć skrzynie to umiem i resztę cała tez. chozdiło mi tylko o ten głosnik. dzieki za pomoc i stracony czas :D

pozdro 500 :D

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwany jest głośnik subwooferowy o średnicy 25-30 cm do starszego modelu Mercedesa (124, 190) w cenie około 100-150 zł, przeznaczony do muzyki hip-hop, dance, techno i rock. Dyskusja wskazuje, że podłączenie subwoofera bez wzmacniacza do radia samochodowego jest problematyczne, gdyż radio zwykle napędza głośniki o mocy do 50W, co ogranicza wybór i jakość dźwięku. Zalecane jest najpierw zainwestowanie w dobre głośniki przednie i wygłuszenie drzwi, co poprawi jakość dźwięku bardziej niż sam subwoofer. Polecane modele to Tonsil SW 3201S i SW 3251, które najlepiej działają w obudowie o pojemności około 40 litrów i strojenia 40-45 Hz, z późniejszym dołożeniem wzmacniacza. Dyskutowano także o głośnikach STX oraz Voice Kraft, które mogą być alternatywą. Obudowa subwoofera powinna być dostosowana do konkretnego głośnika, a jej rozmiar można modyfikować. Podsumowując, najważniejsze jest dobre przygotowanie przodu systemu audio i dopiero potem inwestycja w subwoofer oraz wzmacniacz.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA