logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lokalizacja czujników temperatury G192 i G191 w Audi A4 '95 1.6 Climatronic

mPromil 15 Maj 2007 20:44 8983 4
  • #1 3888163
    mPromil
    Poziom 11  
    Ocena: 24
    Mam w tym samochodzie takie bledy 01297 i 01296, sa to czujniki temp G192 i G191. nie wiem gdzie mam ich szukac, sa gdzies pod decha, ale nie moge ich namierzyc. ma ktos jakis opis do tego???
  • #2 3889987
    hitek
    Poziom 17  
    Ocena: 74
    Ze względu na trujący wpływ gazu używanego w klimatyzacji, nie poleca się własnej inegerencji w układ urządzenia klimatyzacyjego. Najlepiej udaj się do wyspecjalizowanego zakładu.
    Wykręcenie któregokolwiek z czujników spowoduje rozszczelnienie obiegu czynnika chłodniczego.
  • #3 3890154
    szogun0
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 547
    hitek napisał:
    Ze względu na trujący wpływ gazu używanego w klimatyzacji, nie poleca się własnej inegerencji w układ urządzenia klimatyzacyjego. Najlepiej udaj się do wyspecjalizowanego zakładu.
    Wykręcenie któregokolwiek z czujników spowoduje rozszczelnienie obiegu czynnika chłodniczego.

Proszę cię nie wprowadzaj w błąd.
    Czujniki G191 to jest czujnik temp. centralnego nawiewu, a czujnik G192 to czujnik nawiewu na nogi.
    Nie mają nic wspólnego z gazem.

@ mPromil
    Nie szukaj nawet tych czujników. Były montowane od 1997 r. w tym samochodzie.
    Sterownik Climatronic w tym samochodzie pochodzi z nowszego modelu albo jest źle zakodowany.
    Na 99% jest od nowszego samochodu.
    Popatrz na przyciski od regulacji mocy i temp. nawiewu.
    Jeśli masz wklęsłe to sprawdź kodowanie sterownika.
    Jeśli masz wypukłe (tak jak te od regulacji kierunku nawiewu) to sterownik jest nowszy od samochodu.
  • #4 3895380
    mPromil
    Poziom 11  
    Ocena: 24
    Dzieki za wskazowki, a kodowanie moge zrobic vagiem? nie wiem jak to zrobic moglbys opisac to trche bardziej dokladnie?
  • #5 3897030
    szogun0
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 547
    Odpowiedz na moje pytanie odnośnie kształtu przycisków.
    W starszym sterowniku kodowanie to 00040.
    Jeśli masz panel po 1997 r. to kodowanie jest 04140.

Jeśli masz nowszy panel to kodowanie ni spowoduje zaprzestania wyświetlania usterki czujników, bo po prostu sterownik zakłada, że powinny być, a ich nie ma.
REKLAMA