Witam,
kasica_183 napisał: Publikowanie skryptów na stronie naturalnie nie jest wskazane i zdaję sobie z tego sprawe. Natomiast mój pan promotor stwierdził, że zależy mu tutaj na porównaniu realizacji takich scalaków w makietach na innych uczelniach.
ostatnie słowo (i napisane z małej litery) mi wiele wyjaśnia.
Cosik wydaje mi się, iż Twój promotor jest kiepsko zorientowany co na jakiej Uczelni w tej materii używają.
I nie pisz tu, iż poznałaś, już noty katalogowe wszystkich wyprodukowanych mnożarek anologowych, ponieważ to nie jest prawda.
Ilość typów, jakie mnie są one znane starczyłyby do analizy na niejedną pracę dyplomową i każdy miałby ich inny zestaw.
Sam BurnBrown (wchłonięty przez Texas Instruments) wyprodukiwał ich kildziesiąt typów, a gdzie inni producenci?
kasica_183 napisał: W sumie wiem, że będzie to układ AD633, ale musze w teori poprzeć mój wybór jakimiś konkret argumentami, a jak na razie to nie mam żadnych. PS To nie była zjadliwość
Niestety, ale temu (AD633 i 2% maksymalnego błędu), dość dalego do "najwyższej półki", są znacznie lepsze (0,2% maksymalnego błędu to jest First Class)...
Również byłbym bardzo ciekaw na jakiej to
Alma Matter studiujesz.
Pozdrawiam