logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ładowarka do akumulatora Li-Ion 3.6V (Motorola E365)

(LIDER) 17 Maj 2007 14:51 2643 4
  • #1 3893936
    (LIDER)
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Posiadam telefon Motorola E365 i nagle przestał mi ładować baterie. Mam dwie baterie, oryginalną 740 mAh (3.6V) i nieoryginalną niby 1000 mAh (3.6V) ale w praktyce trzyma którcej niż oryginalna wiec jej nie używałem prawie. Myślałem, że to ładowarka się poposuła, ale pożyczyłem od kolegi i też nie ładuje. Wogóle nie łapie, że ładowarkę podłaczam.

Mam więc takie pytanie, jak skonstrułować ładowarkę do samej baterii. Oryginalna ładowarka ma napięcie 6V i 750mA. Nie chce kombinowac, z ta ładowarką, nie chce kroić jej kabli. W starym zasilaczu ATX moge zmienić stabilizator na gałęzi 5VSB i mogę uzykać napięcie jakie mi się podoba, nawet dokładne, mam na stanie stabilizatory regulowane LM317.

1. Mam pytanie czy ATX się nada?
    2. Jakie powinno być napięcie ładowania tego ogniwa?
    3. Czy musze robić jakiś dodatkowy układ do ładowania, jak tak to jaki?
    4. Ile czasu musi wynosić ładowanie? Czy musze kontrolować czas?

Lubie ten telefon, nie mam kasy na inny i domowym sposobem chce sobie zrobić ładowarkę do samej baterii. Z góry dzięki za odpowiedzi.
  • #2 3895091
    Orzel27
    Poziom 26  
    Ocena: 52
    Nie lepiej naprawić telefon? To typowa usterka w tym modelu, pada bezpiecznik. Należy go wymienić lub zmostkować.
  • #3 3895100
    (LIDER)
    Poziom 17  
    Orzel27 napisał:
    Nie lepiej naprawić telefon? To typowa usterka w tym modelu, pada bezpiecznik. Należy go wymienić lub zmostkować.

Ooo, a trudno się do niego dostać? Gdzie go znajde?
  • #4 3895127
    Orzel27
    Poziom 26  
    Ocena: 52
    Poniżej bateryjki podtrzymującej, oznaczony literkż F. Sprzawdź miernikiem czy przewodzi.
  • #5 3895159
    (LIDER)
    Poziom 17  
    Ok dzięki. Zrobie to na dniach, bo teraz nie mogę płyty głównej odkręcić bo małe śrubokręciki pożyczyłem znajomemu. Jak się uda to napisze, jak nie uda też napisze :D Pozdrawiam.
REKLAMA