logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DCT-L Nokia 9210 brak połączenia z siecią mimo wymiany PA, co sprawdzić?

macgyverg 18 Maj 2007 09:51 1139 8
REKLAMA
  • #1 3896490
    macgyverg
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Kupiłem kiedyś powyższą nokie i nie chce się połączyć z żadną siecią. Poza tym gdy dam ręczne wyszukiwanie sieci, wyszuka mi tylko plusa i era i gry dam połącz z era to po chwili wyskakuje niepowodzenie. Gdzie może być usterka? Wymieniłem PA ale to samo. Z góry dziękuje za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3901507
    ROOTS
    Poziom 16  
    Ocena: 17
    wyglada to jednak na pa

przelutuj jeszcze raqz moze zle sadlo , albo inne zastosuj.

sprawdz czy pa ma zasilanie
  • REKLAMA
  • #3 3902204
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 101
    na początek połączenie z anteną czyli przewód łaczący..
  • #4 3902426
    macgyverg
    Poziom 10  
    kabel jest dobry. teraz zaczął sygnał się pojawiać na 5 sek po włączeniu, potem znika. Na netmonitorze sygnał -70dB i cały czas miesza AGCH CCCH BCCH
  • #5 3902928
    ftb
    Poziom 35  
    często w tych nokiach problem byl albo w kablu ,antenie czy gnieździe mimo że na ręcznym coś widzał.Postępuj klasycznie czyli przełącznik i Hagar lub Mljolner..nie pamiętam ale wiadomo o co chodzi.Dobrze jest przelutować płytę radiową VCO itd
  • REKLAMA
  • #6 3902947
    macgyverg
    Poziom 10  
    A któryś z Kolegów nie wie gdzie można dostać hagara cobbe cconta?
  • #7 3902986
    ftb
    Poziom 35  
    w sklepach internetowych,jest ich trochę choć najszybciej w jakiejś plycie N3310
  • REKLAMA
  • #8 3902993
    macgyverg
    Poziom 10  
    Będą pasować?
  • #9 3905265
    ftb
    Poziom 35  
    raczej tak..zresztą możesz to ostatecznie sprzwdzić

Podsumowanie tematu

✨ Problem z brakiem połączenia z siecią w telefonie Nokia 9210 mimo wymiany modułu PA może wynikać z kilku przyczyn. Należy sprawdzić poprawność przylutowania modułu PA oraz jego zasilanie. Ważne jest także połączenie anteny, w tym stan przewodu łączącego i gniazda antenowego, które często bywają źródłem problemów mimo widoczności sieci przy ręcznym wyszukiwaniu. Obserwacja sygnału na netmonitorze wskazuje na pojawianie się sygnału na krótko po włączeniu, a następnie jego zanikanie, co może sugerować problemy z płytą radiową, VCO lub przełącznikiem. Zalecane jest klasyczne podejście serwisowe, w tym przelutowanie płyty radiowej oraz elementów takich jak VCO. W dyskusji pojawiły się także sugestie dotyczące narzędzi serwisowych typu Hagar lub Mjolner, które mogą pomóc w diagnozie i naprawie. Dodatkowo poruszono kwestię dostępności tych narzędzi w sklepach internetowych, np. w płytach N3310, które mogą być kompatybilne.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA