Potrzebuje schematu do Beckera 2210 , chyba bez niego nic nie zrobie z tym sprzętem . Nic nie pracuje , tylko kręci się magnetofon i na wyświetlaczu nic.
mam taki sam na stole i zachowanie podobne dostałem go po jakimś magiku (przynajmniej tak myślę po jego wyglądzie wewnątrz) i nie bardzo wiem czy tak ma byś czy ktoś coś pozmieniał na chybił trafił a mianowicie obok saba znajduje się eeprom 24lc02 snd i powinien być eprom 32pin tylko niewiem jaki a jest wstawiona podstawka a w niej eprom 27c256 28pin napisz proszę jak to wygląda u ciebie
za info z góry dziękuję i pozdrawiam Darek
U mnie jest kolego taki sam krótszy eeprom 28 pin.
2402 to jest eeprom w którym jest zapisany min. kod .Chyba powinien coś odpowiedzieć jakimkolwiek napisem .
✨ Dyskusja dotyczy problemu z radiem Mercedes-Becker 2210, które nie wyświetla obrazu na ekranie, a działa jedynie mechanizm magnetofonu. Użytkownicy zwracają uwagę na obecność pamięci EEPROM 24LC02 (SMD) oraz EPROM 27C256 28-pin, która powinna być 32-pinowa i znajduje się w podstawce o większej liczbie pinów, co może wskazywać na modyfikacje lub błędy montażowe. Wskazano, że program z kodem jest zapisany w EPROM, natomiast EEPROM służy jako pamięć danych. Dyskutowano również o prawidłowym ułożeniu pinów EPROM w podstawce (pin 1 EPROM do pinu 2 podstawki). Proponowano próbę zapisu innego wsadu do EEPROM w celu przywrócenia funkcjonalności wyświetlacza. Wygenerowane przez model językowy.