logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dremel 300 – opinie użytkowników, trwałość, możliwości cięcia i wiercenia w laminacie

c++ 18 Maj 2007 18:07 12322 7
REKLAMA
  • #1 3897898
    c++
    Poziom 22  
    Ocena: 9
    Witam
    zamierzam sobie kupić DREMELA 300. Cena atrakcyjna, ale nie o to tu chodzi. Zwracam sie z pytaniami do uzytkownikow tego urzadzonka.
    Co o nim sadzicie?? Czy warto wydac 200zl i miec dobre powiedzmy "boschowskie" urzadzenie czy cos w stylu TOYA??
    Jak to się sprawuje?? Da sie tym wywiercic w laminacie?? Ten zestaw koncowek szlifiierskich, czy da sie tym pociac?? Jak dlugo pociagnie, nie rozwali sie po pierwszym uzyciu??
    Przepraszam za ilośc pytan ale zalezy mi zebym wybral dobre urzadzenie.
    PZDR
  • REKLAMA
  • #2 3897964
    daniel.sz
    Poziom 21  
    Ocena: 31
    Osobiście polecałbym ci FERMA Holenderski wyrób ale chodzą naprawde dobrze zresztą jak wszystkie elektronarzędzia FERMA. Poogladaj sobie na allegro jak to wyglada jak zechcesz to załatwie ci go w bardziej przystępnych pieniądzach niż na allegro.
  • REKLAMA
  • #3 3898003
    piochuxl
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    hobby czy zarobkowo?
    jak hobby to kup toya.
    Hobbystycznie używam wiertarkę i kątówkę toya mają po 6 lat i jest ok
    Ale do firmy się nie nadają!
  • REKLAMA
  • #4 3898021
    c++
    Poziom 22  
    witam,
    po tym co przeczytalem, odnosze wrazenie ze DREMEL nie jest dobrym, nie zalezy mi na pieniadzach, nie chce chlamu, a wiem ze TOYA takim jest, chcem kupic cos lepszego bo te "multnarzedzie" TOYA przed chwila mi sie spalilo, padl silnik, w dodatku zrobil zwarcie w instalacji, zadzialala roznicowka, ale komp sie nie chce wlaczyc :D ATX padl. Chem porzadny sprzet, a z tego co czytalem DREMEL takim jest, ale chcem zasiegnac takze waszych opinii.

Bede uzywal go hobbystycznie, do ciecia, itp.
    PZDR
    PZDR
  • #5 3917946
    piochuxl
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    Kup toya i popraw błędy
  • #6 3917980
    ORLOWSKI
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Musze ci powiedziec że dremel to Mercedes wśród swojej klasy ,zaopatrz sie w tarcze zbrojone a wszystko przetniesz.
  • REKLAMA
  • #7 3919800
    c++
    Poziom 22  
    kupilem DREMELKA 400 80 pcs. i jestem bardzo zadowolony, szczegolnie z mozliwosci ciecia, szlifowania i grawerowania.
    PZDR
  • #8 5313613
    adikkk
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    ja kupiłem dremela 300 z 60 zł na aukcji (wystawionych był 200 sztuk z Niemiec, używanych) i sprawuje się bardzo dobrze

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy oceny narzędzia wielofunkcyjnego Dremel 300 pod kątem trwałości, możliwości cięcia i wiercenia w laminacie oraz porównania z innymi markami, takimi jak TOYA i FERMA. Użytkownicy wskazują, że Dremel jest urządzeniem wyższej klasy, często określanym jako "Mercedes" w swojej kategorii, szczególnie polecanym do cięcia z użyciem tarcz zbrojonych. Model Dremel 400 z zestawem 80 elementów również zbiera pozytywne opinie za wszechstronność w cięciu, szlifowaniu i grawerowaniu. W przeciwieństwie do tego, TOYA jest oceniana jako sprzęt hobbystyczny, mniej trwały i nieodpowiedni do profesjonalnego użytku, co potwierdza awaria silnika i zwarcie w instalacji. FERMA jest wymieniana jako solidna alternatywa, choć mniej popularna. Użytkownicy potwierdzają, że Dremel 300, nawet używany, dobrze się sprawdza i jest wart inwestycji około 200 zł, oferując lepszą jakość niż tańsze narzędzia hobbystyczne.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA