logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawić ostrość obrazu w rogach monitora NEC MultiSyncM700?

masteriusz 19 Maj 2007 19:07 1231 2
REKLAMA
  • #1 3901225
    masteriusz
    Poziom 21  
    Ocena: 37
    Witam posiadam Monitor kineskopowy NEC MultiSyncM700 (17'' CRT) monitor ma juz swoje lata (kupiłem go chyba w '95-'96r.). Obraz w rogach jest rozmazany do tego stopnia ze mam kłopot odczytac godzinę... po rozebraniu monitora znalazłem potencjometr regulacyjny i po przekręceniu w jedną stronę obraz w środkowej czesci monitora staje sie jeszcze wyraźniejszy ale za to rogi to kolorowa "plama" gdy natomiast przekrece go w drugą stronę to sytuacja jest odwrotna ... rogi stają sie w miarę wyraźne ale środek jest całkowicie zamazany:/ nie mogę znalesc pozycji w której obraz będzie całkowicie wyraźny... Czego to może być wina?? czy moze to byc po prostu wiek?? Da się tego pozbyc??
    Zgóry dziekuje za odpowiedz;];]
  • REKLAMA
  • #3 3902184
    masteriusz
    Poziom 21  
    Ocena: 37
    Ustawiałem wszystkie opcje i nie pomogło:/:/ monitor zawsz pracował ok;] od jakiegos czasu zaczeło się to nasilac oczywiscie trwało to okolo 3-4 lata...
    na początku się tym nie przejmowałem ale gdy zaczynało mi to sprawiac problemy z odczytaniem tekstu zacząłem kombinowac zeby sie tego pozbyc jednak z marnym efektem bo jakiekolwiek regulacje nic nie dały:/:/
REKLAMA