logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

C975 nie włącza się po wgraniu softu R245_U_82.21.91I, naprawa PDS staje na 50%

rpk 22 Maj 2007 15:18 1026 4
REKLAMA
  • #1 3909944
    rpk
    Poziom 26  
    Ocena: 18
    Wgrałem jej pathowany soft z suportu i już się niewłączyła. Naprawa pds po TP staje na 50% może ktoś ma jakiś pomysł jak ją ruszyć to jest wersja R245_U_82.21.91I
  • REKLAMA
  • #2 3910077
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    To jest solucja autorstwa Karwosa, może się przyda :)

Solucja dotyczy wszelkich usterek programowych, spowodowanych nieumiej?tnym ?ci?ganiem blokady simlock, zani?aniem bootcore, wgraniem innej wersji Rxxxx, itd. W niektórych wypadkach mo?e to wymaga? testpointa, w niektórych nie.

1. Uruchamiamy oprogramowanie MotoRocker.
    2. Wybieramy zak?adk? P2K Service.
    3. Starannie wybieramy model telefonu w grupie Settings.
    4. Pod??czamy kabel USB do telefonu w trybie Boot.
    5. Naciskamy ENTER BLANK.
    6. Naciskamy UNLOCK.
    7. Naciskamy REPAIR.
    8. Naciskamy LEAVE BLANK.
    9. Z supportu ?ci?gamy flash w formacie 1FF - SHX i wgrywamy go zgodnie z artyku?em: http://support.karwos.net/kb/pl/index.php?cmd=article&id=21
    10. Telefon powinien by? gotowy do u?ytku.

Je?li operacje ENTER BLANK oraz LEAVE BLANK nie powiod?y si? - oznacza to i? nale?y zrobi? operacj? Testpointa.
    Wykonujemy wi?c ca?? instrukcj? jak wy?ej, oprócz punktów 5 i 6, oraz PRZED rozpocz?ciem naprawy:
    1. Rozbieramy telefon do poziomu p?yty g?ównej.
    2. Korzystamy z za??czonego w zestawie kabla Easy-Testpoint (kabel z przyciskiem, 2 krokodylkami i 1 "próbówk?").
    3. Pod??czamy CZERWONEGO krokodylka pod dodani styk baterii.
    4. Pod??czamy CZARNEGO krokodylka pod ujemny (masa) styk baterii.
    5. Upewniamy si?, ?e zielona dioda w kablu w miejscu przycisku nie ?wieci si?.
    6. Przyk?adamy próbówk? (igie?k?) w miejsce TestPointu (zobaczy? mo?na je w zak?adce P2K Info.
    7. Naciskamy zielony przycisk w kablu.
    8. Czekamy 5 sekund, mo?emy zwolni? próbówk? (igie?k?).
  • REKLAMA
  • #3 3910465
    rpk
    Poziom 26  
    Ocena: 18
    Tino robiłem tak i lipa telefo niedaje sobie nic wgrać po TP komunikuje sie ale niemożna nic wgrać
  • REKLAMA
  • #4 3911060
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    NIc więcej nie pomogę, nie mam doświadczenia z tym modelem, proponuję poczytać na forum karwosa swego czasu były tam opisywane podobne przypadki lub też na elce poszperać.
    pozdr
  • #5 4011428
    maruspl
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    ja cię odeśle z kolei na www.matrax.net/forum tam znajdziesz największa bazę danych o motorolach
REKLAMA