logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Firma LD końcówki mocy - prosze o opinie użytkowników

OZAJSTP 23 Maj 2007 16:03 3128 18
REKLAMA
  • #1 3913594
    OZAJSTP
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    http://www.lautsprechershop.de/pa/index.htm?/pa/ldl_amp.htm

Chce kupic któraś z tych koncówek mocy.
    Zależy mi na opini o tej najmocniejszej najlepiej kogos kto ja ma i uzywa na codzień Chce ja uzywać do kolumn PEAVEY UL-215H.
    Z góry dziekuje za zainteresowanie i opinie.
    Ale dziekuje a porady dołóż i kup cos.... :D:D
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3914814
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 3915020
    maniak dużych mocy
    Poziom 18  
    Kolego barthezz możesz wsadzić te zdjęcia to i ja chętnie obejrze, bo nie miałem nigdy styczności z ta końcówką.

Pozdrawiam
  • #4 3915072
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 3917005
    OZAJSTP
    Poziom 13  
    Więc co polecasz? nadaje sie do nagłosnienia przodów dla zespołu i w płaczeniu z PEAVEY UL-215H czy w tej cenie rozglądnac sie za czymś innym

Dodano po 2 [minuty]:

A właśnie bo napisałes miałem ...
    Nie sprawdziła sie czemu już jej nie masz jeśli to nie tajemnica
    Pozdrawiam i dziekuje za pomoc.
    To widze ze nie za wiele osób uzywa tej marki!
  • #6 3918213
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 3918261
    OZAJSTP
    Poziom 13  
    To świetna sprawa...

Wiec poradz kupic nie kupić czy z tymi szafkami które mam to pójdzie dobrze.?
  • #8 3918283
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 3919939
    OZAJSTP
    Poziom 13  
    A jak go oceniasz w porównaniu na przyklad do ads??

Jak wypada, lepiej czy gorzej
  • #10 3919983
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 3921476
    !katun!
    Poziom 22  
    Ocena: 31
    A się podłącze do pytania...
    Różnica pomiędzy LX a PLX jest dosyć znacząca, czy nie jest to aż tak "widoczne"?
    Pytam, bo skoro pytasz o serie to coś w tym musi być.
  • REKLAMA
  • #12 3921506
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #13 3925117
    OZAJSTP
    Poziom 13  
    Wnuioskuje, że jednak plx wygrywa z ld...

Te podbarwienia góry sa znaczace czy można sobie z tym poradzić.
    Miałem kiedyś lx 1400 i jakoś sie nie sprawdziła. Mam wrażenie ze moce podawane sa troche zawyżone przynajmniej w seri lx, ale z drugiej strony chyba wiekszosć firm tak robi...
    Z tym że mam problem bo musze kupic cos wielkosci 2 u bo 3 u juz nie zmieści mi sie do raka..
    Więc plx odpada..

Dodano po 3 [godziny] 8 [minuty]:

CROWN XLS 802 godny uwagi?? wprawdzie nie bedzie 1:1 bo ul maja 1000 wat a crown ma 800wat w 4 omach ale....
  • #14 3926033
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #15 3926066
    OZAJSTP
    Poziom 13  
    Miałem przez pre lat ads i jakos nie byłem do niej przekonany...
    Ale to tylko moje dodczucie..
  • #16 3926168
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #17 3926499
    Ky$sio
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    mam taka koncówke zreszta kupilem ja od barthezza i wydaje mi sie ze ona pod jednym wzgledem wygrywa z plxami.. mianowicie moca na 8 ohm biorąc pod uwage parametry np ze strony je sprzedajacej ma 2x700 przy 8 ohm dzieki temu mozemy ja postawic miedzy plx 4000 a 3200 jednak jezeli chcesz pedzic np 2 lub 4 ohm zasilanie juz nie wydaje i napewno nie osiagnie mocy takiej jak podaja na stronach czyli 2x900/4 ohm i 2x1100/2 ohm tak wiec jezeli chcesz dzialac nia na basach np 600 watt /8 ohm na strone bedzie ok... w sumie jeszcze niemoglem jej do konca przetestowac bo aktualnie pedze nia 2x15" stxa....>.<

pozdrawiam .
  • #18 3928582
    OZAJSTP
    Poziom 13  
    Dzisiaj znalazłem na alegro takie cos przyznam ze nie znam tej firmy co to za sprzęt?? cena sugeruje wniosek że coś jest nie tak albo to jakis chłam.
    Potrzebuje tez cos do zalilania subbasów 500wat w 8 omach wiec z kroswerem byłoby to fajne tylko pewnie nie jest takie wspaniałe jak w opisie....

Dodano po 13 [sekundy]:

http://www.allegro.pl/item200272263_nowy_wzmacniacz_estradowy_fidek_2x720_wat_rms.html
  • #19 3931488
    gekonbass
    Poziom 19  
    Ocena: 8
    miałem już dwa LD...
    w pierwszym siadł soft start drugi jest ok i gra jak na warunki cenowe bardzo przyzwoicie...
    na dołach gra zdecydowanie szybciej niż LX
    na górkach faktycznie lekko je podbija jednak ads zwyczajniej w świecie nie ma soku w tym pasmie... środek w LX brzmi bardziej nosowo, natomiast w LD jest zdecydowanie bliższy i wyrazisty... co do wydajności prądowej tak jak napisał barthez ADS to mocniejsza propozycja, jednak za cene brzmienia..
    osobiscie grywam czesto na LX1400 i słyszę wyraźna różnice... zdecydowanie na korzyść LD.

twój wybór!!!

pozdrawiam serdecznie!

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy opinii o końcówkach mocy firmy LD Systems, zwłaszcza modelu PA1600X, planowanego do współpracy z kolumnami Peavey UL-215H. Użytkownicy wskazują, że moc podawana przez producenta jest zawyżona ze względu na ograniczenia transformatora (1800W) i niewielką pojemność kondensatorów prostownika (40 000 µF). Wzmacniacz ma tranzystory bipolarne (2SA, 2SC), dwa mostki prostownicze, pracuje w klasie H, posiada 20 tranzystorów na kanał oraz dwa radiatory chłodzone cichymi wentylatorami. Brzmienie cechuje się lekkim podbiciem wysokich tonów, co nie jest jednak uciążliwe. Wzmacniacz jest trudny do pełnego wysterowania. Porównania z modelami ADS (serii LX i PLX) wskazują, że LD Systems plasuje się między PLX2400 a EP2500 pod względem brzmienia i mocy, oferując szybsze i bardziej wyraziste brzmienie niż LX1400, choć ADS ma lepszą wydajność prądową i mniej zniekształceń. Użytkownicy zwracają uwagę na ograniczenia w pracy przy niskich impedancjach (2 lub 4 Ω) oraz na fakt, że LD Systems ma mniejszą pojemność prostownika, co wpływa na stabilność mocy. Wzmacniacz jest polecany jako lepszy od tańszych modeli Yamahy czy Omnitronika, ale nie jest bez wad. Dyskusja porusza także kwestie porównania z Crown XLS 802, które są oceniane jako mniej solidne. Ogólnie LD Systems jest oceniany jako dobry wybór w swojej klasie cenowej, szczególnie dla użytkowników ceniących wyraziste brzmienie i moc na 8 Ω, ale z zastrzeżeniem do ograniczeń konstrukcyjnych i charakterystyki dźwięku.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA