logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować dwa regulatory PID w Step 7 na CPU S7-300 z FB58?

danus77 23 Maj 2007 21:18 2820 4
  • #1 3914696
    danus77
    Poziom 11  
    Mam pytanie dotyczące bloku FB58 w step7 na cpu S7-300. piszę program na prace dyplomową w której muszę zastosować dwa regulatory temperatury PID. Z tego co mniej wiecej wyczytałem z dokumentacji siemensa to trzeba wykorzystać właśnie ten blok razem z DB i OB35. Siedzę już nad tym kilka dni i nie mam zupełnie pojecia jakie wejścia i wyjścia trzeba ustawić i za co one odpowiadają oraz czy w bloku OB35 mogę wywołać dwa bloki FB58 tylko z różnymi danymi pochodzącymi z dwóch różnych Pt100. Bardzo prosze o pomoc bo termin mnie goni a z anglojęzycznej dokumentacji siemensa nie mogę wywnioskować co i jak. W załączniku dołączyłem kompletny program który już mam.
    Załączniki:
    • dyplomow.rar (232.33 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 3917289
    danus77
    Poziom 11  
    cyy naprawdę nikt nie może mi pomóc...proszę bo termin nie goni..
  • #3 3917577
    Polluks
    Poziom 12  
    Witam.
    Mam dwie uwagi 1 jezeli chcesz łatwo komuś udostępnić program to w stepie jest takie cos jak Archive, wtedy dla innej osoby jest najlatwiej odpalic program poprzez Retrieve. Ja nie potrafie otworzyc twojego programu prawdopodobnie przez to że masz ustawiony inny język niż ja, proponuje wiec jeszcze raz załączenie pliku po archiwizacji i ewentualna zmiane jezyka na Polski, zeby nie było problemów.
    Wtedy postaram sie coś pomóc gdy zobacze program.
    Pozdrawiam
  • #4 3918169
    danus77
    Poziom 11  
    Tak jak prosiłeś załączam poprawioną wersję programu. Program jest zrealizowany w języku LAD.
    Załączniki:
    • Dyplomow.zip (318.96 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 3919855
    Polluks
    Poziom 12  
    Witam ponownie.
    Moja propozycja jest taka:
    Napisz maila na ogiogi(_at_)poczta.fm
    Opisz dokładnie problem i prześlij program.
    Ten kolega w 100% wyjaśni ci problem
    Satysfakcja gwarantowana.
    pozdrawiam
    polluks82(_at_)wp.pl
REKLAMA