logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zawieszanie się PC po wymianie na dysk Seagate Barracuda ST340016A 40GB

henio123 23 Maj 2007 23:27 1269 4
REKLAMA
  • #1 3915299
    henio123
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam.Mam problem z dyskiem twardym ;trzy miesiące temu zmieniłem dysk Segate Barakuda 15 GB na Segate Baracuda ST340016A 40GB.Dysk ten do tej pory pracował bez zarzutu a od dwóch dni zaczęły sie problemy.Po urochomieniu PC system dziala do miejsca gdy na monitorze pokazują się konta użytkowników PC.Od tego momentu następuje zawiesznie się PC.Nie pomagają restarty ciągle wraca do tego samego miejsca.Po po zainstalowaniu starego dysku komputer pracuje bezproblemowo.Może ktosć z użutkowników forum spotkał się z tym objawem,czy istnieje jakiś program za pomocą którego można sprawdzić ten dysk.Może ktosć orientuje się co może być tego przyczyną? Z góry dziękuje za przysługę.
  • REKLAMA
  • #2 3915317
    Dydzio
    Poziom 30  
    Ocena: 43
    Podepnij stary dysk jako systemowy i ten nowy jako dodatkowy.
    Ściągnij i zainstaluj HDTune.
    Wyniki trzeciej i czwartej zakładki wklej na forum, możesz zrobić też pierwszą.
  • REKLAMA
  • #3 3915385
    henio123
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Dydzio a z jakiej strony można ten HD TUNE ściągnąć.Tak jak piszesz to nie wiem czy procesor to wytrzyma bo to jest Intel Pentium II 550 MHZ.Zasilacz jest o mocy 350 W .A obydwa dyski mogą byc podłączone na jednej taśmie w trybie Master i Slave?
  • REKLAMA
  • #4 3915402
    oleq_30
    Poziom 30  
    Ocena: 63
    sprawdz dysk j/w podaj konfiguracje kompa a zwłaszcza zasilacz typ model moc producent
  • #5 3915472
    Dydzio
    Poziom 30  
    Ocena: 43
    henio123 napisał:
    Dydzio a z jakiej strony można ten HD TUNE ściągnąć.Tak jak piszesz to nie wiem czy procesor to wytrzyma bo to jest Intel Pentium II 550 MHZ.Zasilacz jest o mocy 350 W .A obydwa dyski mogą byc podłączone na jednej taśmie w trybie Master i Slave?

http://www.jestem-leniem.tk/

Sprzęt wytrzyma, może być jedna taśma, ale sugerwałbym dwie (na czas testu nie będzie potrzebny Ci CD-ROM)
REKLAMA