Dużo czytałem na różnych forach o x65PapuaUtils
Profesjonaliści piszą, że lepiej tego nie używać (a sami prawdopodobnie nie próbowali). Są różne programy np. x65PapuaUtils po Angielsku, który z wyglądu jest całkiem inny i nie wiadomo czy nie usadzi komórki.
Na forach z opisem ściągania sim locka za pomocą x65PapuaUtils (Rosyjska wersja) czytałem opinie o tym sposobie i nikt się nie skarżył, że uwalił telefon, a wręcz odwrotnie - osoby, które tak robiły są bardzo zadowolone, wszystko się udało. Siedziałem na forach wiele godzin, aby się dowiedzieć czy ten sposób jest bezpieczny i doszedłem do wniosku, że tak.
Linków to tych tematów nie będę dawał, wystarczy chwilę poszukać, jest tego wiele i do różnych marek.
A w ogóle wystarczy poczytać opinie z linka, który wcześniej przesłałem.
Niektórzy wgrywali zły plik Java do telefonu, lub pomylili się w przepisywaniu kodów i nic się nie działo.
Jestem 100% pewny, że się uda, jeszcze na wszelki wypadek poczytam i telefon zrobię dopiero wieczorem.
Napisze czy mi się udało.
Znaczy są 2 przypadki, ale na 100 udanych!
Myślę że to ściema.
!!!Co chwilę smok pokonany!!!
Dodano po 15 [minuty]:
jakrzys napisał: Wiem, że fajnie się naprawia bo sam to kiedyś robiłem.
Każdy używa co uważa, albo raczej na co go stać, martech jest drogi, wiadomo, że jeśli kiedys ktoś zakupił sprzet to go używa ale zakup w tej chwili?? Zwłaszcza, że papua i joker świetnie radzą sobie z siemensami, no poza Sx1.
SX1 zrobiłem Freia_UFSX (sim lock) WinSwup (menu) i działa