logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak stworzyć bootowalną płytę DVD z Windows XP i sterownikami?

slvestr 25 Maj 2007 11:44 873 5
REKLAMA
  • #1 3919580
    slvestr
    Poziom 32  
    Ocena: 89
    Witam mam takie zapytanie czy może ktoś wie jak zrobić boot'owalna płytke z Windowsem XP który będzie miał funckjonalność zbliżoną do tego zainstalowanego na HDD. Np swieżo po instalaji lecz już z gotowymi sterownikami do kompa. Raczej będzie to Pytka DVD bo na CD sie nie zmieści.
    Z góry dzięki.
    Pozdrawiam slvestr:?:
  • REKLAMA
  • #2 3919913
    beatacc
    Poziom 22  
    Ocena: 2
    Przeniosłam z Na wesoło HydePark.
  • REKLAMA
  • #3 3919923
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 3919933
    $Przemek$
    Poziom 19  
    Ocena: 18
    Programem nLite mozna robic takie plytki.

Innym sposobem jest zainstalowanie Windy, potrzbnych sterownikow i programow a nastepnie obraz np. Norton Ghost.
  • REKLAMA
  • #5 3920565
    slvestr
    Poziom 32  
    Ocena: 89
    Do kpitan juz próbowałem BartPE ale to nie jest to o co mi chodzi. Tam mam tylko pare opcji zmian w systemie i tyle i nie wygląda to raczej jak windows, ale mimo to dzięki:)
    A czy jak zrobie obraz nortonem to bedzie to płytka bóotowalna i bede mógł działać na niej jak na zainstalowanym windowsie na HDD i jednoczesnie będe miał możliwość ingerencji w pliki windowsa zainstalowane na HDD. np gdy coś sie pokrzaczy w systemie na dysku czy będe mogł to naprawić z poziomu tego windowsa z płyty lub będe mógł przenieśc potrzbne dla mnie pliki na inny dysk

Dodano po 12 [minuty]:

Chodzi mi raczej o coś takiego jak Linux Live bootujący Windows XP z płyty i prawie w pełni funkcjonalny posiadającey dodatkowe programy itp. Na którym można pracować a także odpalić na róznych kompach nie zależnie od konfiguracji
REKLAMA