Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

problem z migającą lampką oleju w t4

su 25 Maj 2007 22:45 14911 12
  • #1 25 Maj 2007 22:45
    su
    Poziom 12  

    witam
    to tak : obydwa czujniki są sprawne ,połączenie z licznikiem jest ,po uruchomieniu czujniki reagują prawidłowo (jeden zwiera drugi rozwiera)napięcie zmienia się na stykach kostki licznika ,a led "oil" po uruchomieniu ciągle miga,.

    autko to t4:|

    2 12
  • #2 25 Maj 2007 23:23
    jozcho
    Poziom 22  

    Migająca lampka może wskazywać na problem z pompą oleju lub zużyciem układu korbowego(panewki)należy przeprowadzić pomiar ciśnienia oleju przy pomocy manometru.Proszę nie lekceważyć mrugania lampki ,
    Grozi poważnym uszkodzeniem silnika!.
    Tym bardziej że napisałeś że wyeliminowano uszkodzenie czujnika.

    0
  • #3 26 Maj 2007 09:31
    su
    Poziom 12  

    właśnie , zapomniałem dopisać że ciśnienie było sprawdzane.i jest oki

    2
  • #4 26 Maj 2007 10:48
    Zbych034
    Poziom 37  

    Podłącz inny czujnik bo może ten wariuje.
    Powodzenia

    0
  • #5 26 Maj 2007 12:31
    hitek
    Poziom 17  

    Witaj
    Czy czasem nie zmieniałeś oleju na inny?

    1
  • #6 26 Maj 2007 13:59
    tqmeh
    Poziom 19  

    Napisz jaki rok, silnik mamy zgadywac?

    W audi kontrolka swiec miga przy zbyt niskim poziomie oleju

    0
  • #7 26 Maj 2007 22:52
    laufer888
    Poziom 19  

    W VW często powodem migania kontrolki oleju jest problem z ładowaniem te obwody są ze soba połączone Trzeba sprawdzić stan szczotek w alternatorze i samo ładowanie a jeśli to nie pomoże to trzeba poszukać w instalacji i liczniku może gdzies dostała sie woda

    0
  • #8 28 Maj 2007 08:41
    su
    Poziom 12  

    a i zauważyłem że lampka ładowania lekko świeci.
    no ale zobaczymy

    1
  • #9 29 Maj 2007 08:58
    su
    Poziom 12  

    no i chyba trafiłem ,brak impulsów z alternatora ,spalona dioda w pakiecie prostowniczym .
    wymienię cały, i zobaczymy .

    0
  • #10 29 Maj 2007 13:50
    Remik71
    Poziom 24  

    Jak auto z roku 1999, to miga olej w przypadku braku komunikacji po CAN ze sterownikiem silnika, a jak obrotomierz?

    1
  • #11 29 Maj 2007 22:03
    su
    Poziom 12  

    witam
    tu brak obrotomierza
    . ale ju zrobione , alternatr valeo brak impulsów z gniazda w i d+(alternator żebrowany napinany sprężyną)nie chciało mi sie go naprawiać taniej wyszło kupić używke (bosch)i ju działa ,
    a i po ciemku było widać lekkie żarzenie led ładowania.

    0
  • #12 01 Gru 2008 23:56
    arekw123
    Poziom 1  

    Ja mam podobny problem nagle w czasie jazdy zaswiecilo mi ladowanie nastepnie zapikalo cisnienie oleju i zaczelo mrugac ,a do tego jak by bylo malo zauwazylem ze obrotomiez przestal dzialac a od czasu do czasu szaleje czy to wszystko przez alternator:?:

    2
  • #13 02 Gru 2008 01:10
    bobik12
    Poziom 14  

    napraw alternator i wszystko wróci do normy.

    0