logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola E365 nie włącza się po użyciu baterii znajomego - co robić?

(LIDER) 27 Maj 2007 01:25 978 2
  • #1 3924697
    (LIDER)
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Niedawno kupiłem od znajomego telefon uszkodzony Motorola E365, bo potrzebowałem do swojej identycznej motoroli obudowy i głośnika. W mojej motroroli niedawno padł bezpiecznik od ładowania baterii i zmostkowałem go cyną.

Znajomy powiedział, że ta motorola mu się rozładowała, wsadził na ładowarkę, wyłączył i już się nie chciała właczyć, właczyła się potem na chwile i padła.

Ja naładowałem sobie 3 baterię, własną baterię, ze znajomego uszkodzonej motki i nieorginalną. Kilka dni używałem baterię kolegi. Miałem 2 pałki baterii i pisałem smsy, nagle wyciągam telefon z kieszeni i jest wyłączony, myśle co jest?! Właczyć się nie dało. Wyciągnałem i wsadziłem baterię i nic, wsadziłęm swoją oryginalną na full pełną to właczyła się ale na ekranie startowym została, wyciągnąłem baterię i trup. Nie ma szans jej właczyć.

Wydaje mi się, że to przez baterię, bo obie motorole identycznie się popsuły na tej samej baterii znajomego.

W linku skany płyty głównej w wysokiej rozdzielczości. Może ktoś wie jaka może być przyczyna? Na tej motce mam wazne zdjęcia i ważne numery telefonów które już mi się nie zmieściły na sim i zależy mi na tym telefonie. Jak jakiś scalak padł to już chyba po fonie :cry:

http://www.uploader.pl/file/39305/Scan10003.rar.html

[_P_]
  • #2 3925474
    mkpl
    Poziom 37  
    Ocena: 863
    Witam
    Miałem niedawno podobny problem z motorolą e1000 i pomogło wyjęcie małej bateryjki na płycie głównej. Na wine baterii to mi to nie wygląda ponieważ niema w niej żadnej elektroniki.
    Posiadasz orginalna ładowarkę?

[_P_]
  • #3 3925911
    (LIDER)
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Moim zdaniem wina baterii mogła być, bo 2 motki poleciały na tej samej baterii w taki sam sposób. Moja motka padła po kilku dniach od wsadzenia baterii z tej uszkodzonej motki i padła w podobny sposób. Może, jakaś reakcja chemiczna i jakieś ułamkowe przepięcie? Nie wiem, ale fakt faktem telefon uszkodzony. Interesuje mnie najbardziej jak go naprawić.
REKLAMA