logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola E365 - martwa. Nie reaguje na czerwoną słuchawkę.

wesol1818 14 Sie 2006 22:24 1476 9
  • #1 2916097
    wesol1818
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Witam!
    Mam motorola ktora nie reaguje na czerwona słuchawke ani na ladowarke!
    Czy da sie co sjeszcze znia zrobic?

czekam na pomoc
  • #2 2916207
    lukasz2002
    Poziom 12  
    zacznijmy od tego co jej sie stalo ?? a z tego co piszesz to wloz nowa baterie sprawdz czy blaszki przy niej nie sa powyginane , jesli telefon podczas wlaczania daje jakies znaki czyli mrugnie wyswietlacz lub zabrzeczy to najprawdopodobniej jest soft

gdybys podal dokladniej co mu sie przytrafilo to bym lepiej zdiagnozowal
  • #3 2916936
    wesol1818
    Poziom 14  
    Telefon nagle przestał sie właczac! Napoczatku nieraz sie załaczył i zawieszał sie a teraz jest martwy! Telefon nie został zalany!
    Zmieniłem nowa baterie i nadal nic!

prosze o pomoc!
  • #4 2921719
    piranek21
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    Witam.
    Jeżeli płyta klawiatury jest sprawna, to ja na twoim miejscu wygrzałbym procesor, SRAM i FLASH, szczególnie te dwa ostatnie.(załączam zdjęcie PCB) Jeżeli SRAM jest taki jak na zdjęciu to najlepiej go wymienić na "małego" SRAM'A. Pasuje od C350. Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • Motorola E365 - martwa. Nie reaguje na czerwoną słuchawkę. Płyta.jpg (64.38 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 2921785
    bielas75
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    wesol1818- zanim zaczniesz cos wymieniac lub grzac proponuje najpierw wgrac nowy soft i dopiero jak nie da rezultatu mozna brac sie za hot air
  • #6 2925458
    karol0012
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Dokładnie jak piszesz - najpierw soft potem grzanie...miałem już kilka tych fonów i pomimo softu bez grzania sie nie obyło...jak grzejesz to lepiej all przegrzać - zasiłkę, procka, flasza i ram
    powinno pomóc :D
  • #7 2925636
    munenori
    Poziom 27  
    Ocena: 17
    Witam
    Sprobuj troche docisnac procek i flash,pozniej sprobuj zbootowac.
    Jesli to wina kulek,powinien sie wlaczyc na chwilke,wtedy mozesz zaczac grzac,glownie procek i flash.Postawilem juz takim sposobem kilkanascie motek.
    Pozdrawiam
  • #8 2926981
    wesol1818
    Poziom 14  
    munenori napisał:
    Witam
    Sprobuj troche docisnac procesor i flash,pozniej sprobuj zbootowac.
    Jesli to wina kulek,powinien sie wlaczyc na chwilke,wtedy mozesz zaczac grzac,glownie procesor i flash.Postawilem juz takim sposobem kilkanascie motek.
    Pozdrawiam

Jak mam zbootowac telefon?
    - prosze o wskazówki
  • #9 2927030
    munenori
    Poziom 27  
    Ocena: 17
    Witam
    Docisnij troche procesor i flash,po czym sprobuj ja odpalic normalnie lub przeflaszowac.Jesli to wina tylko i wylacznie kulek,powinna odpalic.Jesli masz czym,sprobuj podgrzac motke,glownie procek i flash.Kabel serwisowy chyba posiadasz,flaszery i soft sa dostepne w sieci.
    Pozdrawiam
  • #10 2953041
    wesol1818
    Poziom 14  
    telefon oddałem do serwisu pozdrawawiam

Podsumowanie tematu

✨ Motorola E365 przestała reagować na przycisk zakończenia połączenia (czerwoną słuchawkę) oraz na ładowarkę, nie włącza się i jest "martwa". Wymieniono już baterię na nową, bez efektu. Sugerowano sprawdzenie stanu blaszek baterii oraz ewentualne problemy z oprogramowaniem (softem). Zalecano najpierw wgranie nowego softu, a jeśli to nie pomoże, to podgrzanie (reflow) procesora, pamięci SRAM i FLASH na płycie głównej telefonu, gdyż uszkodzenia kulek lutowniczych mogą powodować takie objawy. Wskazano, że pamięć SRAM można wymienić na model z Motoroli C350. Podkreślono, że często konieczne jest kompleksowe podgrzanie elementów: procesora, pamięci FLASH, RAM oraz zasilania. Dodatkowo zasugerowano fizyczne dociśnięcie procesora i pamięci FLASH przed próbą uruchomienia lub wgrania oprogramowania. Do wgrania softu potrzebny jest kabel serwisowy oraz odpowiednie narzędzia i pliki dostępne w sieci. Autor ostatecznie oddał telefon do serwisu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA