Witam, mam taką tabelę(w MySQL):
I chciałbym odczytać z każdego wiersza tekst i datę, w dwóch tablicach, albo jednej dwuwymiarowej. Jak to zrobić w PHP? Najlepiej "starymi metodami"(Nie obiektowo)... Z góry dzięki za pomoc. PS Piszę sobie mały systemik na bloga(Bo nie będę się pchał w kombajny typu wordpress)...
EDIT: Mam jeszcze jeden problem, napisałem sobie taki prosty kod(edytorek do tego bloga):
. Ale gdy uruchamiam go to dostaję:
Dodano po 5 [godziny] 21 [minuty]:
Nikt nie wie?
|ID| TEKST |DATA| TYTUŁ|
|01|bla bla|05-06-2006|tytulek|
|02|bla2bla|06-06-2006|tytul2|
|03|bla3bla|07-06-2006|tytul3|
|04|bla4bla|08-06-2006|tytul4|I chciałbym odczytać z każdego wiersza tekst i datę, w dwóch tablicach, albo jednej dwuwymiarowej. Jak to zrobić w PHP? Najlepiej "starymi metodami"(Nie obiektowo)... Z góry dzięki za pomoc. PS Piszę sobie mały systemik na bloga(Bo nie będę się pchał w kombajny typu wordpress)...
EDIT: Mam jeszcze jeden problem, napisałem sobie taki prosty kod(edytorek do tego bloga):
<?
//Nazwa użytkownika, host i hasło MySQLa
$user_sql="root";
$pass_sql="";
$host_sql="localhost";
//Czytamy dzisiejszą datę
$data=date('Y-m-d');
//Łączenie z DB
$sql=mysql_connect($host_sql, $user_sql, $pass_sql);
mysql_select_db("main");
$tekst_wpisow="SELECT tekst FROM wpisy WHERE data=$dzis";
//Prosty edytor
?>
<form action="" method="post">
<input id="tytul_wpisu" name="tytul_wpisu" />
<textarea cols="50" rows="10" id="tresc_wpisu" name="tresc_wpisu" />
<input type="submit" value="" />
</form>
<?
if(isset($_POST['tytul_wpisu']))
{
$nowy_wpis="INSERT INTO nazwa_tabeli VALUES ($_POST['tresc_wpisu'], $data, $_POST[tytul_wpisu])"
mysql_query("$nowy_wpis");
}
?>
Cytat:. Co jest "nie tego"?Parse error: parse error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in E:\www\index.php on line 82
Dodano po 5 [godziny] 21 [minuty]:
Nikt nie wie?