logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować kanały w Sony Trinitron KV-M1400K?

v1ru5 28 Maj 2007 20:03 10192 7
REKLAMA
  • #1 3930025
    v1ru5
    Poziom 12  
    Witam. Chciałem zapytać jak w tym telewizorze można zaprogramować jakiś kanał, albo poprawić jego jakość. Są przyciski progr, czerwone kółko, sprawdzałem już różne kombinacje, i nie mogę dojść do tego. Jak zaprogramować np. na kanale 1 tvp1, i tak dalej. Nie wykluczam niesprawności pilota. Pozdrawiam i proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3930271
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6170
    Przeniosłem z: Schematu/instrukcji…
  • REKLAMA
  • #3 3930373
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Pilot na pewno właściwy? RM841 ma przyciski programowania u dołu i nie powinno być z tym problemów.
  • REKLAMA
  • #4 3930927
    v1ru5
    Poziom 12  
    Witam. Pilot własciwy bo regulacja głośności działa, zmiana kanałów też. Prosiłbym o dokladny opis jak to zrobić. Wchodzę na kanał i wciskam jeden z klawiszy progr czy jak ? pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 3931482
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Wiele pilotów Sony działa zamiennie, jeśli chodzi o główne funkcje. Oryginał na obrazku. Wejście w strojenie - przycisk oznaczony rombem ze strzałką do wewnątrz. Strojenie przyciskami + i - poniżej.
    Jak zaprogramować kanały w Sony Trinitron KV-M1400K?
  • #6 5125399
    arteko
    Poziom 24  
    Ocena: 116
    To chyba błędna informacja, bo wej w tryb strojenia jest przez jednoczesne naciśnięcie strzałki i rombu. Rozebrałem pilota i stwierdziłem że te przyciski są w szeregu i pojedynczo żaden nie zadziala bo nie ma zamkniętego obwodu. W strojenie wchodzę ale żadym przyciskiem nie można uruchomić szukania, pewnie znowu jakaś sztuczka, no i nie ma pamięci!!! Co za kicha.
  • #7 5202697
    Niki4
    Poziom 16  
    Ocena: 30
    Gdy jednocześnie wciśnie się te dwa przyciski pojawia się pasek strojenia i w prawym górnym rogu numer kanału. Wtedy numer kanału można zmieniać, ale nie można zmieniać częstotliwości. Jak dokładnie się stroi ten telewizor za pomocą pilota, bo próbowałem już wszystkich kombinacji?
  • #8 5202937
    arteko
    Poziom 24  
    Ocena: 116
    W końcu ustawiłem programy:

Wejście do strojenia: strzałka do góry i ten przycisk po prawej (wciśnięte równocześnie)

Strojenie: strzałka do góry i plus (albo minus) - zależy czy w górę czy w dół

Zapis do pamięci: strzałka do góry i ten przycisk po prawej (wciśnięte równocześnie)

Tak to w wygląda.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy programowania kanałów w telewizorze Sony Trinitron KV-M1400K oraz poprawy jakości odbioru. Użytkownik pyta o sposób zaprogramowania kanałów, zwłaszcza przypisania kanału 1 do TVP1, oraz o funkcje pilota, który może być niesprawny. Potwierdzono, że pilot RM841 jest właściwy i działa podstawowo (zmiana kanałów, głośność). Wejście w tryb strojenia uzyskuje się przez jednoczesne naciśnięcie przycisku ze strzałką do góry oraz przycisku oznaczonego rombem (po prawej stronie). W trybie strojenia można zmieniać numer kanału przyciskami strzałka do góry oraz plus/minus, jednak nie częstotliwość. Zapisanie ustawień do pamięci odbywa się ponownie przez jednoczesne wciśnięcie strzałki do góry i przycisku z rombem. Pilot ma przyciski programowania u dołu, a niektóre funkcje wymagają kombinacji klawiszy, co może być mylące. Telewizor nie posiada automatycznej pamięci kanałów, co utrudnia strojenie. Wskazano również, że wiele pilotów Sony działa zamiennie w podstawowych funkcjach, a oryginalny pilot ma charakterystyczny przycisk do strojenia oznaczony rombem ze strzałką do wewnątrz.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA