logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gigaset 900 - brak dzwonka i konflikt z telefonem Panasonic KX-TA616

darek71 29 Maj 2007 17:04 1599 5
REKLAMA
  • #1 3932915
    darek71
    Poziom 11  
    Witam, mam tel. z baza Simens Gigaset 900 i cos nie moge w nim wlaczyc dzwonka :( Z niego mozna sie wszedzie dodzwonic ale do niego nie a w zasadzie to nikt o tym nie wie bo nie dzwoni. Jak sie odbierze sluchawke to mozna rozmwaiac.
    Nie wiem czy to normalne ze blokuje mi inny tel. przewodowy panasonika bo przez chwile chcialem zrobic tak ze tamten dzwoni a ten odbieram ale tez niewypal :( jak tylko do zlodziejki wepne gigaset 900 to natychmiast znika sygnal z panasonika ( pojawia sie tylko jak podniose sluchawke w gigaset - cos dziwnego dla mnie ... )
    Moze ktos wie co trzeba zrobic zeby to jakos ruszyc ...
    Telefony sa podpiete do centralki panasonika kX-Ta-616. Ale te dwa sa na jednym gniezdzie bo w innej lokalizacji i pociagniety jest tam jeden kabel.
    Przy tylko jednym tel. na gniazdo mozna z niego dzwonic ale nie slychac kiedy ktos bedzie do mnie dzwonil. Dzwonek jest OK bo wchodzilem w jakies ustawienia i cos tam dzwonilo ( tylko nie kiedy ja chce )

Pozdrawiam,
    Darek
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3934700
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    Sprawdz na zwykłej linii miejskiej.
    Jak działa to masz za małe napiecie dzwona na centrali. TPSA ok 60v, abonenckie ok 48V. I to wytarczy..aby nie dzwonił.
  • REKLAMA
  • #3 3958399
    darek71
    Poziom 11  
    Dzieki,
    rzeczywiscie jest tak jak piszesz ,
    szkoda tylko ze nic z tym tel. nie moge teraz zrobic :(
    chyba ze jest jakis sposob zeby zmusic go do pracy z nizszym napieciem.

Pozdrawiam,
    DArek
  • REKLAMA
  • #4 3960113
    etranger
    Poziom 14  
    Mialem kiedys podobny problem tyle ze z tel sznurowymi. Bylem zaskoczony gdy okazalo sie ze problem ustapil po zmianie polaryzacji. Niby nie powinno to miec ze soba nic wspolnego ale moze warto bys sprobowal.
  • REKLAMA
  • #5 3960227
    oscar2000
    Poziom 34  
    Ocena: 160
    a wiec tak cenrala panasonic kx-ta616 jest wypozasazona na wszystkich portach do wspolpracy z telefonami systemowymi gdzie sygnal jest podawany na piny srodkowe a zasilanie systemowego na zewnetrzne piny a gigaseta masz z kablem pewnie 4 zylowym ( i tu moze byc problem )podlaczonym do centrali zmien to na kabel 2 zylowy mozliwe tez ze zasilanie tel. z lini tel . moze byc na wew. lub zew. pinach w telefonie sprawdz to i dopiero wtedy zadzwon na niego i sprawdz czy bedzie dzwonil...... moze to byc lecz nie musi......a jak nie pomoze to tylko zostaje zmiana detekcji dzwonka w tym telefonie .....
  • #6 3981342
    marcin,n
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam.Miałem podobny problem i ktoś mi podpowiedział aby zmienić częstotliwość w taki sposob INT-PROGRAM-1-PIN-REDIAL-981-
    gdzie PROGRAM, to znaczek strzałki wpisanej w karo,a REDIAL-dwie strzałki w prawo .
    Jest to zmiana zakresu czestotliwości dzwonka, którą odbiera na zakres 12-75 Hz
REKLAMA