logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SHARP XL-60 - odtwarzacz CD przerywa po kilkunastu minutach, terkotanie

jacek-jano 30 Maj 2007 09:27 912 3
REKLAMA
  • #1 3935009
    jacek-jano
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam.Mam problem z cd w tej wieży.Chodzi o to,że po kilkunastu minutach odtwarzania z płyty zaczynają się problemy z odczytem i zaczyna coś "terkotać" i płyta się zatrzymuje.Jeżeli ktoś mógłby coś podpowiedzieć będę wdzięczny.
  • REKLAMA
  • #2 3935735
    harry99
    Poziom 12  
    Ocena: 21
    czy dzieję się tak na początkowych utworkach czy odtwarza wogóle te dalsze utworki? Może być wózek do przesmarowania. Zobacz czy mocno się grzeje układ serwo. Jeżeli tak może byc uszkodzony silnik albo któreś napięcie za wysokie. Podaj troche więcej szczegółów np. napięcia zasilające jaki typ lasera, jaki układ serwo.
  • REKLAMA
  • #3 3937135
    jacek-jano
    Poziom 11  
    Cd odtwarza od początku i rzecz się dzieje po 4 lub 5 utworze.Co do danych technicznych to może dam radę rozkręcić w niedzielę i coś więcej sprawdzić to wtedy napiszę.
  • #4 3951452
    jacek-jano
    Poziom 11  
    Witam.Rozkręciłem sprzęt i sprawdziłem,że silniczki się nie grzeją( silniczki MABUCHI 5.9V RF-310 T-11400).Po zdjęciu obudowy widziałem,że to terkotanie to jest efekt tego ,że zębatki napędu przesuwania przeskakują jakby się blokowały.
REKLAMA