Jest jakis program do przeliczenia translatora w Maxtorach tak jak wd.exe do dyskow WD?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereNirvanowiec wrote:Jest jakis program do przeliczenia translatora w Maxtorach tak jak wd.exe do dyskow WD?
Dydzio wrote:
Jeśli chodzi o loader to próbowałem pomęczyć go programem PCMX_DSP.EXE ale wywala jakiś błąd w niezrozumiałej cyrylicy. Uruchamiałem to z dyskietki startowej Win98SE z opcją Sh_F5 (Tylko wiersz poleceń) i Uruchom bez obsługi CD-ROMu. Błąd ma coś wspólnego z pamięcią, ale nie bardzo wiem co (rozpoznaję z niego tylko słowa EMX i EMM)
Do softu HDD Repair nie mam dostępu, więc będę wdzięczny za link (EDIT: już mam)
BIGOLSEN wrote:Może ten link do PC3000 , okaże się pomocny :
http://monitor.net.ru/forum/topic9739-32.html
Program radzę startować w DOS-ie i z dyskietki opisanej na tym forum . Linków na niej podanych nie sprawdzałem . Mogą być nieaktualne .
P.S. Kolego Nirvanowiec , twój dysk zainicjował się z loadera właściwie . Podał poprawnie swoją wersję firmware-u . Głowica , z której odczytał firmware jest sprawna . Po zainicjowaniu konieczne będzie naprawienie modułów firmware-u dysku . O ich uszkodzeniu , świadczy chociażby brak serialu dysku w odczycie . Mozesz też wypróbować użyć przycisku szybkiej naprawy w HDD Repair . Nie korzystam z tego programu na co dzień , więc nie wszystkie moje rady , mogą być trafne co do niego .
Pozdrawiam .
BIGOLSEN wrote:Może ten link do PC3000 , okaże się pomocny :
http://monitor.net.ru/forum/topic9739-32.html
Program radzę startować w DOS-ie i z dyskietki opisanej na tym forum . Linków na niej podanych nie sprawdzałem . Mogą być nieaktualne .
P.S. Kolego Nirvanowiec , twój dysk zainicjował się z loadera właściwie . Podał poprawnie swoją wersję firmware-u . Głowica , z której odczytał firmware jest sprawna . Po zainicjowaniu konieczne będzie naprawienie modułów firmware-u dysku . O ich uszkodzeniu , świadczy chociażby brak serialu dysku w odczycie . Mozesz też wypróbować użyć przycisku szybkiej naprawy w HDD Repair . Nie korzystam z tego programu na co dzień , więc nie wszystkie moje rady , mogą być trafne co do niego .
Pozdrawiam .
Nirvanowiec wrote:Probowalem ale nie działa.Po restarcie wraca do zlego wykrywania dysku...
Ile kosztuje jego naprawa?
msthhk wrote:Na zagranicznych forach znalazłem informacje, że to można ruszyć jedynie poprzez PC3000 lub soft salvation data (nie posiadam ani jednego ani drugiego i raczej posiadał nie będę).