logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zbudować kartę PCI? Urządzenie ma pokazać się w PC.

jasques 01 Cze 2007 00:17 1116 2
REKLAMA
  • #1 3941420
    jasques
    Poziom 11  
    Witam,
    od jakiegos czasu chodzi za mna pomysl (a takze potrzeba) zbudowania karty PCI jako prostego adaptera do grafiki.

To co miala by robic to dac sie zmapowac w pamiec i wysylac swoja zatartosc sygnalem roznicowym do innej elektroniki (driver samej linii LVDS juz znalazlem, urzycie go tez uwazam za nie najtrudniejsze) jednak nie wiem jak wykonac urzadzenie ktore pokaze sie w komputerze i wymaga jakiegos drivera (najchetniej w systemie linux).

Chcial bym zeby ktos mnie nakierowal na sensowne rozwiazanie i powiedzial jak ciezko jest zrealizowac taka karte.
  • REKLAMA
  • #2 3941602
    Ch.M.
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    sensownym rozwiązaniem to jest podłączenie się do jakiejs starej grafiki, najlepiej z wyjsciem cyfrowym. Samemu nie zbudujesz karty grafiki
    Tyle ze mnie

Jesli mozesz to opisz dokładniej co chcesz osiągnąć, a na pewno znajdzie się ktoś, kto doradzi jak to można zrobić
    Pozdrawiam
  • #3 3942688
    jasques
    Poziom 11  
    tzn. to ma byc urzadzenie ktore mozna zmapowac w pamiec, na szynie PCI. Nie bedzie to sterowalo wyswietlaczem ktore sa stosowane. A ze potrzebuje osiagnac przepustowosc na poziomie dziesiatek Mbitow to RS232 odpada ;) O ISA juz nie wspominam bo cierzej bedzie znalesc komputer takie zloacze posadajacy niz karte zbudowac...
REKLAMA