logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Winamp nie odtwarza nagranej płyty CD audio z Nero - błąd aplikacji

lysy-72 01 Cze 2007 09:59 2166 6
REKLAMA
  • #1 3941892
    lysy-72
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam.Mam problem z odtworzeniem cd w winampie, po nagraniu programem nero audio cd i probie odtworzenia w kompie wyskakuje napis ''wystapil problem z aplikacja....itd.'' .Prosze o pomoc. Z gory dzieki.
  • REKLAMA
  • #2 3942550
    t.kujawa
    Poziom 13  
    Wedlug mnie cos z nagrywarka. Moze brudny laser?? A moze po prostu sprzet umiera.

Zazwyczaj tak jest ze CD nie chce przemielic bo na plycie jakies bledy a CD w wierzy bez korekcji czyta, a przeklamac drobnych bitow nie slyszymy.

Sprubuj przeczyscic laser, jak plytka czyszczaca nie pomoze to srubokret patyczki do uszu i spirytus... (spirytus oczyiscie do namoczenia paleczki, ale jak sie komus rece trzesa to monza wewnetrznie przyjac pewna dawke ;D)

Osobiscie polecam ten drugi sposob bo 1 malo skuteczny.

I na koniec najwazniejsza kwestia... moze po prostu plyta CD byla jakas wadliwa ;)
  • REKLAMA
  • #3 3950530
    lysy-72
    Poziom 12  
    Dzieki za odpowiedz. Ale zapomnialem dodac ,ze w windows media ply. odtwarza. Oryginalne cd i nagrane u kogos, winamp odtwarza. Moze zle nagrywam u siebie?
  • REKLAMA
  • #4 3951091
    t.kujawa
    Poziom 13  
    Skoro WMP odtwarza to raczej nie to. Sadze ze moze to byc jakis problem z Winamp'em. Proponuje odinstalowac, sciagnac nowa instalke winamp i zainstalowac. Powinno wedlug mnie pomoc.
  • #5 3951730
    lysy-72
    Poziom 12  
    Nic nie pomogla nowa instalka. Problemy zaczynaja sie juz takze z WMP.... moze jakies swinstwo siedzi??
  • REKLAMA
  • #6 3951742
    t.kujawa
    Poziom 13  
    Eh... to ostatnia rzecz ktora przychodzi mi do glowy... zainstalowac wszystko od nowa windows itd... sporo czasu to trwa niestety.

O wlasnie mialem olsnienie... sprawdz czy tasme od CD masz dobrze docisnieta... moze wyciagnij i wloz ponownie (zarono przy CD jak i na plycie glownej) ... moze cos nie laczy... a jak i to nie pomoze to instalka windows od nowa...
  • #7 3955234
    lysy-72
    Poziom 12  
    Tez mi tasma przyszla do glowy ,niestety dalej to samo . Chyba zdecyduje sie na instalke. Dzieki wszystkim za porady. Pozdrawiam.

Proszę poprawić błędy - w języku polskim zdania zaczynamy od wielkiej litery.
    [jankolo]

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy odtwarzania nagranej płyty audio CD w programie Winamp, który zgłasza błąd aplikacji po nagraniu płyty za pomocą Nero. Oryginalne płyty oraz nagrania wykonane u innych osób odtwarzają się poprawnie w Winampie, natomiast nagrania własne nie. Windows Media Player (WMP) początkowo odtwarzał nagraną płytę, co sugerowało, że problem nie leży w sprzęcie, jednak z czasem problemy pojawiły się również w WMP. Podejrzewano uszkodzenie lub zabrudzenie lasera nagrywarki, wadliwą płytę CD, błędy podczas nagrywania, a także możliwe uszkodzenia taśmy łączącej napęd CD z płytą główną. Próby reinstalacji Winampa nie przyniosły efektu. Ostatecznie rozważana jest pełna reinstalacja systemu Windows jako ostateczne rozwiązanie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA