logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak nagrać płytę Audio, aby działała na każdym odtwarzaczu?

pannmat 13 Lis 2014 14:15 1629 10
REKLAMA
  • #1 14127462
    pannmat
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam, mam pewien problem związane z nagraniem płyty Audio... nastąpiła era pendrive ale mam konieczność nagrania płyty w formacie Audio tak aby działała na każdym odtwarzaczu... problem polega na tym że całość wypalania wygląda normalnie, czas i dźwięki ale po nagraniu gdy otwieram płytę to pokazują mi sie pliki o rozmiarze 1kb i nie można ich odtworzyć, próbowałem w wielu programach, nero, Ashampo <czy coś> i jeszcze jakieś inne, przy każdym z nich ten sam problem... skończyło sie tylko na zniszczeniu płyt. z góry dziekuje za odpowiedzi:)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14127519
    Templarious
    Poziom 22  
    Ocena: 104
    Bardzo prosto. windows media player, ma zakładkę nagraj - sam konwertuje mp3 na wma i nagrywa super działające płytki ;)
  • #4 14127521
    pannmat
    Poziom 9  
    o czy to może być kwestia szybkości...? płyte mam te co zawsze i szybkość również czyli 25x i nie było problemów... nagrywałem kiedyś mnówstwo płyt audio, nie mam pojecia w czym może leżeć problem...

Dodano po 1 [minuty]:

przez media player również próbowałem i nic z tego, nawet sam konwertowałem na wma i również bez efektu.
  • #5 14127530
    Templarious
    Poziom 22  
    Pokaż plik który chcesz nagrać. Coś mi się wydaję, że chcesz nagrać link od radia internetowego.
  • #6 14127553
    pannmat
    Poziom 9  
    jest to normalny plik który pobrałem, oryginał był w formacie flac, przekonwertowałem na mp3 również nie szło nagrać. a to co chce nagrać to płytka pewnego Artysty:)
  • REKLAMA
  • #7 14127560
    Templarious
    Poziom 22  
    Kliknij prawym przyciskiem myszy na tym pliku, kliknij przycisk "odblokuj" jeżeli jest.

Daj znać czy była tam taka opcja, bo wydaje mi się, że to może być przyczyna :)
  • #8 14127595
    pannmat
    Poziom 9  
    ok, aktualnie jestem w pracy, ale po pracy śmigam do sklepu po płyty i spróbuje o efektach napewno dam znać i mam nadzieje że o to bedzie chodziło...;)
  • #9 14127779
    beo
    Poziom 37  
    Ocena: 238
    pannmat napisał:
    o czy to może być kwestia szybkości...?
    Nie, jest to kwestia zabezpieczenia. Poprzez WMP nagrasz bez kłopotu prawidłowo z opcji kopiuj na dysk cd.
    pannmat napisał:
    ale po nagraniu gdy otwieram płytę to pokazują mi sie pliki o rozmiarze 1kb i nie można ich odtworzyć
    Odtworzyć poprzez dwukrotne kliknięcie? A autoodtwarzanie?
  • REKLAMA
  • #10 14127806
    Templarious
    Poziom 22  
    Albo "eksploruj" (na dysku CD z poziomu Mój komputer)
  • #11 14129646
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6543
    ...jak "otworzysz" płytę Audio CD w eksploratorze to będziesz miał właśnie taki widok jak opisujesz.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z nagraniem płyty Audio, która nie działa na odtwarzaczach, mimo że proces nagrywania wydaje się prawidłowy. Wskazówki dotyczące rozwiązania problemu obejmują użycie programu Nero z prędkością nagrywania x8 oraz Windows Media Player, który automatycznie konwertuje pliki mp3 na wma. Użytkownik próbował nagrać pliki w formacie FLAC i MP3, ale napotkał problemy z odtwarzaniem. Inne sugestie obejmują sprawdzenie, czy plik nie jest zablokowany oraz upewnienie się, że nagrywanie odbywa się z odpowiednich opcji. Wskazano również, że otwieranie płyty w eksploratorze może prowadzić do mylnego wrażenia, że pliki są uszkodzone.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA