logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki sprzęt warto mi jeszcze kupić do małego serwisu??

wirus1 01 Cze 2007 18:34 1380 1
REKLAMA
  • #1 3943421
    wirus1
    Poziom 19  
    Ocena: 11
    Witam !!!

Prowadzę serwis od 2 lat w małej miejscowości klientów nie ma zbyt wiele, więc nie dysponuje zbyt dobrym sprzętem do serwisowania telefonów.

Posiadam: hot air, podgrzewacz kwarcowy, kolbę oczywiście :D Smart Clip clone, scdr II clone, tornado + hwk killer, cruiser oryginał

Prosiłbym o radę w co warto by mi było się zaopatrzyć na przyszłość, siemensy mam opanowane darmówkami po tp, motorole robię p2k easy tool cracked po tp, ostatnio problemy sprawiają nowe samsungi oraz motorole acer z którymi mój sprzęt sobie nie radzi. Acerki robiłem dmtoolem dopóki się dało c261, v177, w220, w375 nie mogę ruszyć, na samsungi znalazłem patent, zaniżam optiflasherem soft np. w c300 i idzie darmówką.

Nie mam zamiaru kupować boxów za 3000zł bo to mi się nie zwróci, prosiłbym o radę co będzie mi najbardziej potrzebne i ułatwi pracę jak najmniejszym kosztem.
  • REKLAMA
  • #2 3943451
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    No to nie wiem jak Ci może to się nie zwrócić kiedyś też tak myślałem jak zaczynałem że małe miasto że to że tamto a jak na klonach jedziesz to pewnie i tak co drugiego klienta odsyłać z kwitkiem musisz, podwyższ ceny bo pewnie i tak konkurencji nie masz i kup sobie normalny sprzęt, zwróci się napewno u mnie przy biednym mieście 12tyś. mieszkańców spokojnie moge sobie kupić co potrzeba i o klonach nawet nie myśle.

Coś do motoroli jak smart-clip org. lub Ultima oryginalna (tego badziewia Ultima light to za darmo nawet nie brać) musisz mieć, SCDR2 też za grosze da się kupić bo tym klonem to bym teraz nawet jednego sagema nie zrobił, nspro czy coś takiego do samsungów i JAF jeżeli ma być po niskich kosztach.
REKLAMA