logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mozilla Firefox - jak odzyskać zakładki po aktualizacji i białej stronie?

Niuńka 02 Cze 2007 19:06 4730 8
REKLAMA
  • #1 3946746
    Niuńka
    Poziom 2  
    Dzisiaj ściągałam aktualizacje do Mozilli, po ściągnięciu wyskoczył komunikat żeby uruchomić program ponownie, więc uruchomiłam. Problem polega na tym że strona sie nie otwiera, pojawia sie zminimalizowana w górnym, lewym rogu monitora, a gdy sie ją powiększy wyskakuje tylko białe tło. Wygląda to tak: [img=http://img74.imageshack.us/img74/6754/beztytuuaf8.th.jpg]

Byłabym wdzięczna za jakieś rady, nie zależy mi na tym żeby Mozilla działała, nie sprawia mi problemu ponowne jej zainstalowanie, ale nie chce stracić zakładek.
    Jest sposób na odzyskanie ich?
    Z góry dzięki za rady :)
  • REKLAMA
  • #2 3946792
    NightHawk121
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Zakładki można przecież wyeksportować do pliku, a później je importować. Otwórz menadżer zakładek, rozwiń menu plik i wybierz eksportuj. Po przeinstalowaniu firefox'a podobnie tylko klikasz importuj . I to by było na tyle. :)
  • #3 3946801
    ma_pio
    Poziom 12  
    zakładki - zarządzaj zakładkami

dalej w Menadżer Zakładek wybierasz

Plik - Eksporuj - i zapisujesz gdzieś html z zakładkami

na nowej świeżej instalacji (robisz to samo co wyżej tylko importuj)

i po bólu ...

pzdr.
  • REKLAMA
  • #4 3946945
    filipka
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    ma_pio napisał:
    zakładki - zarządzaj zakładkami

Koleżanka nie ma żadnego menu, więc niby jak miałaby eksportować?
    Zakładki masz w Documents and Settings\(nazwa użytkownika)\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\ciągznaków\bookmarks.html.

Co to była za aktualizacja? Jakiś dodatek?
  • REKLAMA
  • #5 3947016
    Niuńka
    Poziom 2  
    Nie wiem jaka to była aktualizacja, przychodzą mi automatycznie.

Otwieram bookmarks w IE (inaczej sie nie da) ale chyba nie wyświetla mi sie to co powinno.
    Screen tego co sie wyświetla:
    Mozilla Firefox - jak odzyskać zakładki po aktualizacji i białej stronie?
    Proszę tylko zamieszczać fotki tak jak w linku poniżej!
    Firmy takie czy siakie co jakiś czas kasują fotki czy coś w tym stylu i już nic nie zostaje dla potomnych....
    Sądzę że jest to zrozumiale dla wszystkich.
    Ogłoszenie: Wklejanie zdjęć.

TONI_2003
  • #6 3947087
    filipka
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Masz XP więc szukaj w c:\Documents and Settings. (lub d:\) Skorzystaj ze ścieżki, którą napisałam powyżej. Jeśli nie widzisz folderu Dane aplikacji, to Widok->Opcje folderów->Pokaż wszystkie pliki

Co do Firefoxa: Start->Uruchom, wpisz: firefox.exe -safe-mode
    Zobacz czy w trybie awaryjnym ci się uruchomi.
  • REKLAMA
  • #7 3947333
    md
    Poziom 41  
    Ocena: 788
    Skoro w tej chwili używasz IE nic nie stoi na przeszkodzie byś zaimportowała do IE zakładki z Firefoxa: z menu wybierasz PLIK > IMPORTUJ i EXPORTUJ, a potem przy użyciu kreatora wskazujesz lokalizację, którą wcześniej podała Ci filipka i po sprawie. Instalujesz na nowo Firefoxa i podczas instalacji wybierasz opcję: importuj z IE.
    Na wszelki wypadek zrób kopię katalogu ....\Dane Aplikacji\Mozilla.
  • #8 3948051
    *mondzio*
    Poziom 30  
    Ocena: 54
    A próbowałaś reinstalki firefoxa i jaką wersję obecnie miałaś zainstalowaną,jak co to ciągnij najnowszą wersję i zainstaluj na tą co masz ,
    a kompa na szkodniki sprawdzałaś ,może to być ich wina

Podsumowanie tematu

✨ Po aktualizacji przeglądarki Mozilla Firefox użytkownik napotkał problem z uruchomieniem programu – okno pojawia się zminimalizowane i po powiększeniu wyświetla tylko białą stronę. Użytkownik chce odzyskać zakładki przed ewentualną reinstalacją Firefoxa. Wskazano, że zakładki można odzyskać poprzez eksport do pliku HTML z Menadżera Zakładek (Plik > Eksportuj), a następnie zaimportować je po reinstalacji (Plik > Importuj). Jeśli brak dostępu do menu, zakładki znajdują się w profilu użytkownika w katalogu: C:Documents and Settingsnazwa_użytkownikaDane aplikacjiMozillaFirefoxProfilesciąg_znakówbookmarks.html. W przypadku niewidoczności folderu Dane aplikacji należy włączyć pokazywanie ukrytych plików w opcjach folderów systemu Windows XP. Zalecane jest także uruchomienie Firefoxa w trybie awaryjnym (firefox.exe -safe-mode) w celu diagnozy problemu. Alternatywnie można zaimportować zakładki do Internet Explorera, a następnie ponownie zainstalować Firefoxa i zaimportować zakładki z IE. Dodatkowo sugerowano sprawdzenie systemu pod kątem szkodliwego oprogramowania oraz instalację najnowszej wersji Firefoxa. Link do standardowej diagnostyki Firefoxa w trybie awaryjnym został udostępniony.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA