logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens Gigaset 900/910 - dzwonienie po odebraniu na innym telefonie

zybex 21 Paź 2003 14:20 2509 5
REKLAMA
  • #1 369159
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2933
    Mam taką usterkę w tym telefonie, że gdy ktoś na niego zadzwoni a ja odbiorę połączenie na innym aparacie(równoległym) to ten Gigaset ciągle dzwoni mimio, że już rozmawiam np. na zwukłym przewodowym. Czasami jak wrócę do domu i słyszę, że on dzwoni to gdy podniosę, to już dawno nikogo nie ma. Narazie odłączyłem w bazie kondensator 1 uF, który jest szeregowo z linią i polegam zawsze na dzwonku w innym aparacie jak jest rozmowa przychodząca.
  • REKLAMA
  • #2 379490
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 384026
    Diodak.fm
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Sprawdź taki mały tranzystorek na wejściu linii SMT o symbolu BSP 92 lub podobnie i elementy w jego obwodzie, być może diodki tak jak napisał Picia...
  • REKLAMA
  • #4 384281
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 384714
    darek kanik
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    schemat by sie przydał zgadzam sie,ale póki co to jutro to obejze w pracy i chyba coś boradze bo w tej chwili nie wiem jak tam ma rozwiązane dzwonienie,a może ten kondensator który ty odłanczasz jest przebity i sie dostaje stał na wejscie,sprawdzaj najpierw proste rzeczy,pozdr.darek
  • #6 384908
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2933
    Odpowiadam na powyższe uwagi, otóz aparat jest mój i cały czas go używam (dzwoni inny). W tym wyjąłem kondensator !uF aby nie "wzbudzało" go dzwonienie. Naprawiam już aparaty od bardzo dawna i wszystkie możliwości wyczerpałem tzn. diody w mostku (jest tylko jeden), transpotora nie ma w tym aparacie a co do tej trzeciej żyły to nie to! Miałem tych aparatów dużo i sporo słuchawek. Przypuszczam, że to wina procka. Szkoda, że nie ma schematu bo być może to rozjaśniłoby nieco sprawę.
REKLAMA