logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG CK-21Q20ET PC-99DA - Skwierczenie i iskrzenie przy zimnym starcie

Indyczes 03 Cze 2007 13:15 1230 4
REKLAMA
  • #1 3948754
    Indyczes
    Poziom 33  
    Ocena: 269
    Witam kolegów.
    Sprzęt jak w temacie,problem jest następujący:Po właczeniu jak jest zimny okresowo występuje skwierczenie i na obrazie widać jakby gdzieś iskrzyło.Jest to na tyle krótkie,że nie ma czasu zdiagnozować skąd to pochodzi.Czasami wyłączy się do czuwania,lub jest sama fonia,prawdopodobnie brak wn.Jak się nagrzeje może pracować i całą dobę i nic sie nie dzieje.Zimne luty wykluczam,przelutowałem tam i z powrotem.Może ktoś z Was przerabiał taki problem i zechce podzielić się wiedzą,za co z góry serdecznie dziekuję.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 4348067
    Patyk
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Mam podobny problem TV po włączeniu jest w stanie stand-by po uruchomieniu słychać piski z okolic trafa WN tak jakby próbował załapać.Nie mogę pomierzyć rzadnych napięć ponieważ wszystkie napięcia skaczą. Czy ktoś pomoże??
  • REKLAMA
  • #3 4349785
    Indyczes
    Poziom 33  
    No niestety ja swojego nie zrobiłem,poniewaz klient był niecierpliwy i po kilku dniach zabrał go.Ci klienci czasami oczekuja od na s cudów,myślą,że taką usterke można zlikwidować od ręki.
    Pozdr.
  • REKLAMA
  • #4 4371722
    Patyk
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Podejrzewam trafo WN, jest jakiś domowy sposób aby jakoś je sprawdzić??
  • #5 4373017
    Indyczes
    Poziom 33  
    Patyk napisał:
    Podejrzewam trafo WN, jest jakiś domowy sposób aby jakoś je sprawdzić??

Podstawic nowe:D :D
REKLAMA